Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Napadače na Srbe izvesti pred sud

Beograd traži da Hrvati istraže sve etnički motivisane napade na naše sunarodnike

Tompsonov koncert

Od Zagreba očekujemo da istraži sve etnički motivisane incidente i napade na Srbe i obaveste nas o sudskim postupcima. To nije nikakvo mešanje u unutrašnje stvari Hrvatske, već zaštita naših sunarodnika, ali i antifašističkih tekovina, na kojima počiva i EU, čija je Hrvatska članica.

To, za “Novosti”, poručuje šef diplomatije Ivica Dačić, reagujući na protestnu notu iz Zagreba koju naša ambasadorka Mira Nikolić u četvrtak nije htela da primi, a čiji je sadržaj Hrvatska u petak obelodanila.

U tom tekstu zvanični Zagreb optužio je Beograd za pokušaje mešanja u unutrašnje stvari Hrvatske, a srpske vlasti pozvao da se “uzdrže od rečnika propalog jugoslovenskog komunističkog sistema i agresivne velikosrpske politike iz devedesetih, koja je vojno i moralno poražena”.

Dačić ove optužbe naziva “licemernim”, pogotovo imajući u vidu da one dolaze od “onih koji mirno gledaju na proustaške ispade i raspirivanje govora mržnje prema Srbima”.

Hrvati u noti indirektno prete i uslovljavanjem evropskog puta Srbije, pozivajući Beograd da ispuni uslove Zagreba u vezi sa izbegavanjem sukoba nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina.

Nikola Selaković, ministar pravde, posle ukidanja presuda Branimiru Glavašu i Alojziju Stepincu, pita se:

– Ako je to ideal jedne države EU, da li treba na njega da se ugledamo? Što se tiče reakcije Brisela, on nije reagovao ni na mnogo grđe stvari od ove. Kad su se ćirilične table u Vukovaru skidale za manje od dva sata od postavljanja, Brisel je rekao da je to unutrašnja stvar jedne države.

POSTOJI VEZA

PONIŠTAVANjE presude Glavašu ne može se posmatrati odvojeno od nedavne rehabilitacije kardinala Stepinca – smatra Milorad Dodik, predsednik RS.

– Glavaš je dokazani zločinac i poništavanje presude može da služi na čast hrvatskom pravosuđu. Osuđujemo jednu takvu odluku i mislim da konačno moraju da se procesuiraju svi koji su činili zločine nad Srbima.

(M. F.)

Autor: D. M. – J. K.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Domagoj Margetić: Gadi mi se moja Hrvatska, ruke su joj krvave do lakata od ubijanja Srba!

Vrhovni sud u Zagrebu ukinuo presudu Glavašu

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: