fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otvaranje projekta „Zažubori istinom“

BijeliPotok_zazubori-istinom.jpg

U organizaciji Udruženja „Bijeli Potok“ Banja Luka, a uz podršku Administrativne službe grada Banja Luka, koja je finansijski podržala prvu umjetničku fazu projekta, juče, 29. novembra, prema prethodnoj najavi, održana je manifestacija svečanog otvaranja projekta „Zažubori istinom“.

Svojim prisustvom manifestaciji, osim šezdesetoro učenika osnovnih škola iz Banje Luke, Čelinca, Kotor Varoša i Kneževa, učesnika likovne radionice, skup su uveličali svojim prisustvom predstavnici udruženja koja se bave stradalništvom Srba u Drugom svjetskom ratu, pojedinci i predstavnici ustanova koje su doprinijele uspješnosti rada našeg udruženja, delegacije opština Čelinac i Kotor Varoš, a poseban pečat uspješnosti skupu doprinijelo je i prisustvo predsjednika Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademika prof. dr Rajka Kuzmanovića, izaslanika premijera RS i člana Senata RS dr Duška Jakšića kao i konzula Republike Srbije u Banjoj Luci  gospodina  Ace Jovanovića.

Skup je otvorio akademik prof. dr Rajko Kuzmanović, a projekat je izložio autor projekta i sekretar Udruženja Rajko Miljević.

U svečanom dijelu dodijeljena su četiri poklona: umjetničke slike Predsjedniku RS Miloradu Dodiku i Gradonačelniku Banje Luke Dragoljubu Davidoviću, a specijalni pokloni akademiku prof. dr Rajku Kuzmanoviću i premijeru RS Aleksandru Džombiću.

U radnom dijelu skupa, koji je održan u parohijskom domu Hrama Svetog Đorđa u selu Džombe, data nam jednoglasna podrška od udruženja i pojedinaca koji se bave problematikom srpskog stradalništva u Drugom svjetskom ratu. Nakog radnog dijela održan je parastos za upokojene Bjelopotočane uz služenje sveštenika Vrbanjske i Čelinačke parohije.

Predsjednik Udruženja gospodin Branko Milinković u ime Udruženja i najbrojnije postradale porodice, i gospođa Marta Kajkut u ime potomaka porodice Adamović, položili su cvijeće kod Spomen-obilježja u Bijelom Potoku, a članovi delegacija gostiju zapalili su svijeće u znak sjećanja na nevino nastradale Bjelopotočane.

Ovu manifestaciju, od izuzetne važnosti za naše Udruženje,  medijski su direktno pratili TV BEL kanal i RTRS, na čemu im se najsdačnije zahvaljujemo, kao i Srpskoj novinskoj agenciji „SRNA“, koja je plasirala početne informacije sa skupa.

Napomena: Za dodatne informacije, info-telefon: 065 518 199.
Za predsjednika Udruženja

Branka Milinkovića

sekretar Udruženja i autor projekta

Rajko Miljević dipl. inž.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: