fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Opasna satanizacija Srba na kanalu sa dokumentarnim programom

Književnik Vladimir Kecmanović izjavio je, povodom emisije na kanalu „Nacionalna geografija“ u kojoj glumac Morgan Frimen optužuje Srbe za rat, genocid i etničko čišćenje, da je zabrinjavajuće i mnogo opasnije što se tako nešto pojavilo na kanalu sa dokumentarnim programom.

Vladimir Kecmanović
Vladimir Kecmanović

„Videli smo već 25 godina mnogo sličnih pokušaja da se Srbi predstave kao krivci za ratove u bivšoj Jugoslaviji i kao zločinačka strana. Tako da u tom smislu ovo nije ništa iznenađujuće“, rekao je Kecmanović Srni.

On kaže da je iznenađujuće što se, poslije izvjesne pauze, ponovo pojavila takva tendencija i da je zabrinjavajuće što se to prikazuje na kanalu koji ne prikazuje igrani, već dokumentarni program, a što je mnogo opasnije.

„Pokazalo se da pokušaji igranih filmova, koji treba da satanizuju Srbe nisu uspeli, jer ti filmovi, iako su imali vrlo skupe produkcije, nigde u svetu nisu ostvarili nikakav uspeh kod publike. Po ko zna koji put se pokazalo da je u umetnosti laž vidljivija, nego u neumetničkim sadržajima“, istakao je Kecmanović.

On je ocijenio da bi najbolji vid borbe protiv ovakvih stvari bio proizvodnja sadržaja koji bi prikazivali istinu, ali da već 25 godina nije vidio da je ijedna politička snaga u Srbiji i Republici Srpskoj pokazala svijest o značaju tako nečega.

Kecmanović je konstantovao činjenicu da ni Srbija, a pogotovo Republika Srpska, nemaju takav finansijski potencijal kakav ima Holivud, ali da je Srbiji i Srpskoj mnogo bitnije da se prikaže istina o Srbima, nego što je Holivudu bitno da se prikaže neistina.

„Ako bi učili od drugih naroda, nažalost i od nekih koji imaju mnogo beznačajniju istoriju od naše, onda bi videli da se takve stvari jako isplate. Svest o značaju kulture za opstanak nacije kod Srba izgleda da ne postoji“, rekao je Kecmanović.

U dokumentarnoj emisiji „Priča o nama“, koju na kanalu „Nacionalna geografija“ vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen, iznesene su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Jugoslavije, kao i za genocid i etničko čišćenje u Srebrenici.

U epizodi, koja je prikazana u nedjelju, prikazuje se Frimen u Sarajevu i Srebrenici, gdje se susreo sa bošnjačkim novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, koji su mu rekli da je blizu granica sa Srbijom i da su Srbi došli i htjeli da ubiju sve, da tu teritoriju odvoje od BiH i pripoje Srbiji.

U emisiji su nekoliko puta iznesene tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Priča koja je trebalo da bude dokumentarna „filovana“ je snimcima i informacijama o tome kako su Srbi odgovorni za rat na ovim prostorima.

Koliko su daleko išli u svojoj manipulaciji govori i činjenica da se u jednom od kadrova, koji treba da dočara početak raspada Jugoslavije 1992. godine, vide i snimci nastali u Beogradu 5. oktobra 2000. godine, prenijeli su beogradski mediji.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

U emisiji Morgana Frimena Srbi okrivljeni za rat i genocid /VIDEO

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: