fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Omogućiti porodicama da postave Zid plača u Briselu

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da članovima porodica omogući organizovan avionski prevoz i višednevni boravak u Briselu da bi pred tamošnjim institucijama postavili zid plača – „Kosmetske žrtve“.

Beograd - "Srpski zid plača
Beograd – „Srpski zid plača

Iz Udruženja je navedeno da je zid plača – „Kosmetske žrtve“ materijalni dokaz na kome se nalaze imena 2.500 žrtava, među kojima i stotinjak predratnih srpskih civilnih žrtava.

U Udruženju smatraju da je, ako su Hrvatska /za hrvatske žrtve/ i BiH /za muslimanske žrtve u Srebrenici/ organizovano vodile porodice žrtava i majke u bijelim maramama ispred Haškog Tribunala prilikom presuda srpskim generalima, pravedno da i Srbija organizuje porodicama kosmetskih žrtava i majkama u crnim maramama odlazak ispred sjedišta EU.

Porodice su zamolile da Ambasada Srbije u Briselu posreduje i traži prijem za njih sa najvažnijim predstavnicima EU.

„Zid plača – `Kosmetske žrtve` zaslužuje da bude u Briselu, za razliku od /Ramuša/ Haradinaja i /Hašima/ Tačija, kojima je mesto u tamnici. Nećemo granice, nećemo pomirenje sa zločincima, hoćemo samo pravdu za `Kosmetske žrtve`“, poručuju iz Udruženja.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Tražiti u Briselu pravdu za kidnapovane Srbe | Jadovno 1941.

Porodice žrtava žele „Marš istine i pravde“ do „Žute kuće …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: