Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Оснивано Удружење историчара “Милорад Екмечић”

Оснивачка скупштина Удружења историчара Републике Српске “Милорад Екмечић” одржана је у Бањалуци, а за предсједника је изабран Драга Мастиловић.

Милорад Екмечић
Милорад Екмечић

Боривоје Милошевић изабран је за потпредсједника Удружења, а на данашњој оснивачкој скупштини именован је и Управни одбор.

Као циљеви Удружења наведени су унапређивање научно-истраживачке дјелатности у области историјске науке на простору Републике Српске и популарисање тих резултата, унапређење наставе историје и стручно усавршавање наставничког кадра.

Међу циљевима је стручна и научна помоћ и сви остали видови сарадње са државним институцијама које се на било који начин баве историјом, као што су архиви, музеји, заводи за заштиту споменика културе, институти, школе и факултети.

Циљеви су и да се популаризује историјска наука и јача положај историје као наставног предмета и положаја наставника историје у основним, средњим школама и факултетима, врши стручно усавршавање чланова, подстиче издавачка дјелатност и научно-истраживачки рад у области историографије.

Из Удружења наводе да су међу циљевима развијање сарадње између наставних и научних институција у Републици Српској, те сродних стручних институција и удружења у земљи и свијету, као и промоција талентованих ученика и студената.

Академик Милорад Екмечић, један од највећих српских историчара, преминуо је 29. августа ове године.

 

Извор: srna

 

Везане вијести.

Академик Милорад Екмечић, историчар – Предстоји нам нова Стаљинградска битка

Др МИЛОРАД ЕКМЕЧИЋ: Сукоб у Украјини је ништа друго него рат против православља

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: