fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ОДБИЈЕН ЗАХТЈЕВ ЗА ВРАЋАЊЕ ШЕШЕЉА У ХАГ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/Vojislav_Seselj.jpg

Расправно виjеће Хашког трибунала одбило jе захтjев тужилаштва да са привремене слободе врати у судски пртивор оптуженог Воjислава Шешеља, обjављено jе данас у Хагу.

У данашњоj одлуци, Расправно виjеће прогласило се ненадлежним за Шешељев захтjев да казни главног тужиоца Сержа Брамерца „због недозвољеног понашања“.

Расправно виjеће наводи да тужилаштво ниjе уложило жалбу на одлуку о пуштању Шешеља на привремену слободу, а да сада тражи преиспитивање те одлуке, што jе могуће само на основу нових чињеница, коjих нема.

Судиjа Мадаjе Ниjанг, новоименовани судиjа, успротивио се одлуци већине.

Шешељ jе, одлуком расправног виjећа, 12. новембра привремено ослобођен из притвора Трибунала из хуманитарних разлога, због његове болести, да би лиjечење могао да настави у Београду.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило jе 1. децембра да расправно виjеће врати у судски притвор оптуженог Воjислава Шешеља са привремене слободе у Србиjи jер jе „своjим понашањем у Србиjи ‘поткопао’ дух одлуке о привременом ослобађању коjу jе, на сопствену инициjативу, из хуманитарних разлога“ дониjело расправно виjеће предсjедаваjућег Жан-Клода Антонетиjа.

 

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Воjвода Шешељ тресе Хрватску – Jadovno 1941.

СЛУЧАЈ ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – Лицемерjе  – Jadovno 1941.

Јосиповић: Шешељ дух из боце – Jadovno 1941.

ЛИНТА: ДЕКЛАРАЦИЈА – ВРХУНСКИ ЦИНИЗАМ ХРВАТСКЕ 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: