fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

OD VOLGE DO MORAVE – Antologija pesama posvećenih Velikom otadžbinskom ratu

Knjiga je u tvrdom povezu, na 130 gr. kunstdruku i sadrži 16 kolornih ilustracija velikih sovjetsko-ruskih slikara, na temu Velikog otadžbinskog rata. Pozivamo Vas da svojom PRENUMERACIJOM pomognete objavljivanje ove knjige.

Nakon prošlogodišnjeg objavljivanja srpskog izdanja monografije o dvanaest Memorijala Crvene armije na tlu Jugoslavije, sa imenima više od 11.700 poginulih i nestalih boraca tokom Drugog svetskog rata, koju su Blagoslovili počivši Patrijarh srpski G. Irinej i ruski Kiril, pristupili smo pripremi za objavljivanje prvog srpskog izdanja Antologije pesama posvećenih Velikom otadžbinskom ratu pod nazivom – OD VOLGE DO MORAVE.

U knjizi koju je priredila Darija Vinogradova iz Moskve, a prevela Dajana Lazarević, nalazi se oko 100 pesama, 60 sovjetsko-ruskih pesnika.

Uvodno slovo priredio je Jevgenij Baranov, direktor Ruskog doma u Beogradu, a recenzenti su: Pero Zubac, pesnik iz Novog Sada, Jovan Marković, producent i scenarista iz Beograda i Neven Milaković, pesnik iz Crne Gore, autor pesama Vila sa Košara i Svetinje.

Veliki srpski pesnik, Pero Zubac, u svojoj recenziji, između ostalog, napisao je:

„Antologiju ruskih pesnika čitao sam sa radošću susreta sa meni mnogim nepoznatim pesnicima koji su se u pesmama doticali Velikog otadžbinskog rata. Neke pesme Ahmatove, Tvardovskog, Pasternaka, Jevtušenka, koje volim od mladih dana, sada sam prvi put video u prevodu na srpski jezik.

Veliki, tako vidljiv i dragocen trud, priređivača Darije Vinogradove i prevodioca Dajane Lazarević, daruje nam jednu knjigu u kojoj će čitalac pronaći puno lepih, dirljivih pesama o Beogradu i Srbiji iz dana kada se skončavao Drugi svetski rat. Mene su se posebno dojmile pesme Alekseja Ivanoviča Nedogonova i preporučujem ih od srca čitaocima ove Antologije. Dakako, ne samo njih. Velika ruska poezija dolazi nam pred oči i u dušu u danima kada su pesme onih koji su se nadali miru i blagostanju sveta lekovite i opominjuće.“

Objavljivanje knjige predviđeno je u aprilu a promocija uoči 9. maja 2022. u Beogradu, povodom Dana pobede.

Knjiga je u tvrdom povezu, na 130 gr. kunstdruku i sadrži 16 kolornih ilustracija velikih sovjetsko-ruskih slikara, na temu Velikog otadžbinskog rata.


Pozivamo Vas da svojom PRENUMERACIJOM pomognete objavljivanje ove knjige.

Cena knjige u tvrdom povezu za prenumerante je 1.000 dinara.

Svaki prenumerant dobija primerak knjige u kojoj je navedeno njegovo ili njeno ime.

PTT troškovi u Srbiji na teret izdavača.

Prenumeranti uplaćuju navedeni iznos na račun kod Intesa banke, na ime:

ZLATOMIR LAZIĆ

160-2800100005313-61


NAPOMENA:

Nakon uplate prenumeranti šalju svoje ime, prezime i adresu na viber ili tel. 0603738762 ili na imejl: gambitja.knjige@gmail.com .

Srdačno, zahvalan,

ZLATOMIR LAZIĆ s.r.

tel. i viber / +381 (0)60 3738762 / Jagodina

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: