fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Od sutra evidencija imovine izbjeglih i prognanih

Predsjednik Savez Srba iz regiona Miodrag Linta najavio je da će sutra početi evidentiranje imovine izbjeglih i prognanih lica i drugih građana Srbije, koja je otuđena, oštećena, uništena ili neadekvatno prodata i razmijenjena u Sloveniji, Hrvatskoj i Federaciji BiH.

Miodrag Linta, Miloš Vučević, Fišer

On je rekao da će akcija trajati do 15. marta, te je pozvao sve oštećene da popune obrasce na osnovu kojih će biti napravljena evidencija imovine i proslijeđena evropskim institucijama.

Linta je istakao da je jedan od ciljeva ovog saveza rješavanje brojnih problema stotina hiljada izbjeglih Srba čija su prava ugrožena i zbog čega su i pokrenuti evidentiranje otete i uništene imovine i pružanje pomoći u vraćanju oduzetih stečenih i brojnih drugih prava.

„Cilj je da se prognanim Srbima, koji su još uvijek podstanari ili žive u lošim uslovima, pomogne da što prije riješe stambeno pitanje, kao i druge probleme u procesu integracije“, rekao je Linta i dodao da je zbog toga promovisan i prvi broj lista „Srpsko kolo“.

Linta je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem prisustvovao otvaranju prostorija Saveza Srba iz regiona u ovom gradu, prenose mediji.

On je naveo da je administracija u Novom Sadu pokrenula pitanje smještaja izbjeglih i prognanih, pa su na taj način i obezbijeđene dvije lokacije za izgradnju stanova za izbjeglice – jedna u Veterniku, a druga u Futogu.

Vučević je naglasio da od Saveza Srba iz regiona očekuje da radi na rješavanju konkretnih pitanja, a ne da bude jedno u nizu udruženja koje će putem projekata tražiti novac.

„Danas imamo mnogo udruženja koja se na papiru zalažu za interese Srba iz regiona i za navodno očuvanje srpske tradicije, a u stvari cilj su im lični interesi“, rekao je Vučević.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

KAD SE SVEDU RAČUNI – Srpska imovina u Hrvatskoj vredi 40.000.000.000 evra

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: