fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

OČEKIVANjE VELIKOG ODZIVA NA MEĐUNARODNI KONKURS

Sjednica Odbora za projekat Memorijalnog centra u Donjoj Gradini

Sjednica Odbora za projekat Memorijalnog centra u Donjoj Gradini


Na međunarodni konkurs za izradu projekta Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, čije je raspisivanje u pripremi, očekuje se odziv većeg broja projektanata koji će svojim idejama dati najbolja rješenja, rečeno je na sjednici Odbora za izradu i praćenje provođenja ovog projekta.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da će Memorijalni centar biti centralno mjesto gdje će se njegovati kultura sjećanja i gdje će mladi ljudi i svi koji posjete Donju Gradinu imati priliku da saznaju istorijske činjenice o počinjenom genocidu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

„Naš cilj je da Memorijalni centar stvori takve uslove da Donja Gradina postane mjesto stalnog izučavanja i prezentacije istorijske građe i sjećanja na genocid i holokaust, što je civilizacijski dug prema žrtvama“, naglasio je Malešević.

Konstitutivna sjednica Odbora za izradu i praćenje provođenja projekta Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina, na čijem čelu je ministar prosvjete i kulture, održana je danas u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Imena naše nemarnosti: Jasenovac i Donja Gradina – Jadovno …

NE POSTOJE PRETPOSTAVKE ZA UREĐENjE SPOMEN …

Dušan Bastašić – Obraćanje na javnoj raspravi … – Jadovno 1941.

restauracija fabrike sapuna sa puno potresne simbolike

Jasenovac – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: