Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

OČEKIVANjE VELIKOG ODZIVA NA MEĐUNARODNI KONKURS

Datum objave: četvrtak, 2 aprila, 2015
Objavljeno u Jasenovac
Veličina slova: A- A+

Sjednica Odbora za projekat Memorijalnog centra u Donjoj Gradini

Sjednica Odbora za projekat Memorijalnog centra u Donjoj Gradini


Na međunarodni konkurs za izradu projekta Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, čije je raspisivanje u pripremi, očekuje se odziv većeg broja projektanata koji će svojim idejama dati najbolja rješenja, rečeno je na sjednici Odbora za izradu i praćenje provođenja ovog projekta.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da će Memorijalni centar biti centralno mjesto gdje će se njegovati kultura sjećanja i gdje će mladi ljudi i svi koji posjete Donju Gradinu imati priliku da saznaju istorijske činjenice o počinjenom genocidu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Naš cilj je da Memorijalni centar stvori takve uslove da Donja Gradina postane mjesto stalnog izučavanja i prezentacije istorijske građe i sjećanja na genocid i holokaust, što je civilizacijski dug prema žrtvama”, naglasio je Malešević.

Konstitutivna sjednica Odbora za izradu i praćenje provođenja projekta Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina, na čijem čelu je ministar prosvjete i kulture, održana je danas u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Imena naše nemarnosti: Jasenovac i Donja Gradina – Jadovno …

NE POSTOJE PRETPOSTAVKE ZA UREĐENjE SPOMEN …

Dušan Bastašić – Obraćanje na javnoj raspravi … – Jadovno 1941.

restauracija fabrike sapuna sa puno potresne simbolike

Jasenovac – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top