fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

O Stepincu – peti put

Nastavljen dijalog SPC i Rimokatoličke crkve

Nastavljen dijalog SPC i Rimokatoličke crkve
Nastavljen dijalog SPC i Rimokatoličke crkve

Komunistički progon i poratni život tema je dvodnevnog susreta, petog po redu, Mešovite komisije Srpske pravoslavne crkve i Hrvatske biskupske konferencije koji je u sredu počeo u Podgorici. Sastankom u Crnoj Gori biće ispunjen plan rada zacrtan na uvodnoj vatikanskoj sesiji, a zasada nije poznato da li će dijalog biti nastavljen.

U Srpskoj patrijaršiji navode da će naknadno biti utvrđeno da li ima potrebe da komisija nastavi rad. To, kako kažu, između ostalog zavisi i od dobre volje Vatikana da ispuni svoje obećanje i otvori tajne arhive.

– Papa Franja je najavio širi dijalog o liku i delu kontroverznog nadbiskupa bez preciziranja vremenskih rokova. Ukoliko rimokatolički poglavar i naša crkva budu smatrali da postoje polja na kojima nije do kraja rasvetljena ličnost Alojzija Stepinca, nema sumnje da će razgovor biti nastavljen – nezvanično navode u sedištu Srpske crkve.

Postoji i mogućnost da bude promenjen format sastanaka, odnosno da se tema proširi i na širi kontekst srpsko-hrvatskih i pravoslavno-katoličkih odnosa na ovim prostorima, ali to će biti utvrđeno u dogovoru sa Svetom stolicom.

Autor: R. Dr.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Hrvatska redakcija Radio Vatikana zalaže se za „povijesni …

U Podgorici počela peta sjednica Mješovite komisije o Stepincu

Vatikan krije istinu o Stepincu

Frankfurter rundšau: Hrvatsko falsifikovanje istorije na filmu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: