Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

O izgledu Starog sajmišta i Međunarodno savetodavno telo

U Starom dvoru je održana 26. sednica gradske Komisije za Staro sajmište na kojoj je formirano Međunarodno savetodavno telo koje će pomoći u osmišljavanju budućeg izgleda Memorijalnog kompleksa na Starom sajmištu.

Staro Sajmište
Staro Sajmište

Na sednici je raspravljano o zadacima i sastavu tog tela na čijem je čelu direktor centra “Simon Vizental” iz Jerusalima Efraim Zurof, rekao je Tanjugu vladika Jovan Ćulibrk koji je predsedavao sednicom.

Istakao je važnost formiranja Međunarodnog savetodavnog tela jer će to, kako je ocenio, umnogome ubrzati i poboljšati pretvaranje Starog sajmišta u Memorijalni kompleks.

Ćulibrk je naveo da je učešće svih međunarodnih instanci u radu Komisije za Staro sajmište veoma važno.

“Do sada smo imali i ambasadore Rusije, predstavnike SAD direktno iz Stejt departmenta koji se bave Holokaustom i mi, kao Komisija za Staro sajmište, ne samo da smo otvoreni nego i zahtevamo međunarodno učešće u radu na budućem Memorijalu na Starom sajmištu”, rekao je Ćulibrk.

Na pitanje kako će ubuduće izgledati rad Komisije budući da ona sada sa gradskog prelazi na republički nivo, on je rekao:

“U pripremi je preformiranje Komisije, a to podizanje na viši nivo je bila naša glavna želja i potreba i smatramo da je to pravi korak ka budućnosti Starog sajmišta”, zaključio je Ćulibrk.

Sednici komisije su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam, ambasador Nemačke Aksel Ditman i predstavnica ambasade SAD Dženifer Stojanović.

(Tanjug)

Izvor: RTS

Vezane vijesti:

Logor Staro sajmište | Jadovno 1941.

Logor Staro Sajmište čeka da bude dostojno obeležen …

Staro sajmište: Jedan muzej za sve žrtve | Jadovno 1941.

Dragan Popović: Staro sajmište je simbol sveopšteg stradanja …

Haris Dajč za NEWSWEEK: Staro Sajmište u trouglu zaborava …

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: