Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Novi Pazar: Školi ime Avda Međedovića

Ministarstvo prosvete, posle dva odbijanja i intervencije zaštitnika građana, dalo saglasnost na zahtev Bošnjaka da osnovna škola u naselju Selakovac ponese ime bošnjačkog pesnika

Novi Pazar - škola
Škola u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Ministarstvo prosvete dalo je saglasnost da Osnovna škola Selakovac u istoimenom naselju ubuduće nosi ime bošnjačkog pesnika Avda Međedovića.

Zahtev za promenu naziva škole uputilo je još 2013. godine Bošnjačko nacionalno veće (BNV). Ova škola je među prvima krenula sa nastavom na bosanskom jeziku, a BNV je proglasio ustanovom od posebnog značaja za obrazovanje Bošnjaka.

Ministarstvo prosvete je dva puta odbijalo zahtev i tek na intervenciju zaštitnika građana dozvoljeno je da ubuduće nosi ime „Avdo Međedović“.

U BNV su najavili da će tražiti promenu naziva svih škola u Sandžaku u kojima se nastava izvodi na bosanskom jeziku. Između ostalih, planirano je da bošnjačka imena dobiju škole „Desanka Maksimović“, „Stefan Nemanja“, „Vuk Karadžić“ i druge.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Zašto samo Srbija ima Sandžak

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: