Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Novi dokazi: Srebrenica je velika obmana!

Datum objave: ponedeljak, 29 avgusta, 2016
Objavljeno u Podrinje
Veličina slova: A- A+

Republički institut za istraživanje srpskih stradanja u dvadesetom veku priprema nove dokaze

Milivoje Ivanišević
Milivoje Ivanišević

Banjaluka – Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro pred javnost izaći sa dokumentima koji dokazuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi.

On je izjavio Srni da su svi pokušaji srpske strane da Savetu bezbednosti UN predoči srpska stradanja u srednjem Podrinju završili neuspehom, jer su tamo u julu 1993. godine sedeli Medlin Olbrajt i Kofi Anan.

– Od našeg profesora Nikole Moravčevića saznao sam da je sve što je stizalo u UN o stradanju Srba, njihovim uticajem uklanjano i nikada nijedan dokument nije došao na dnevni red sednice Saveta bezbednosti – rekao je Ivanišević.

On je istakao da je ad akta tako stavljen zvanični dokument Vlade Jugoslavije koji je potpisao Dobrica Ćosić, a koji je sadržao kompletan spisak Srba stradalih u Podrinju 1992. i 1993. godine, dakle mnogo pre stradanja Bošnjaka u tom kraju.

– Dakle, Ujedinjene nacije su o stradanju Srba obaveštene još 1993. godine od zvaničnog Beograda. Bez reakcije i uvrštavanja u dnevni red. To je sudbina i izveštaja indijskog generala i komandanta Unprofora u BiH Satiša Nabijara u kojem su navedeni mnogi zločini nad Srbima – ukazao je Ivanišević.

On je ukazao da UN ima dokumente na koji je stavljen embargo i koji će za 30 godina biti otvoreni.

– A kad se otvore, videće se da je sve što su muslimani radili bila jedna obična farsa i obmana, a da je Srebrenica najveća manipulacija – rekao je Ivanišević.

On je kategoričan u tvrdnji da u Srebrenici u julu 1995. godine nije bilo civilnih žrtava, a da je zvaničan broj stradalih fikcija.

Autor: N. Š. R.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Ivanišević: Prikriva se da nije bilo civilnih bošnjačkih …

Milivoje Ivanišević: Zlodela nad Srbima i dan-danas se …

Koliko je Srba stradalo u 20. veku (1): Spisku žrtava nema kraja …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top