fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nisam prijetio Hrvatskoj

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić negirao je večeras da je prijetio Hrvatskoj izjavom da će Srbija odgovoriti na naoružavanje balističkim raketama pojedinim zemljama u regionu.

„Ja sam samo rekao, molim vas nemojte to da radite, da nabavljate lansirne rampe za balističke rakete. Molimo sam i Amerikance da im to ne nabavljaju“, rekao je Vučić za Televiziju Prva.

On je podsjetio na odluku Srbije da bude vojno neutralna i naveo da Srbija nikome ne prijeti, niti hoće da ratuje.

„Dosta je bilo života na nebu. Suviše je Srba na nebu. Treba nam život na zemlji. Bilo bi nas 15 ili 16 miliona da nismo imali onolike žrtve od Prvog svetskog rata do danas. Izgubili smo mnogo od svoje budućnosti. Nekada smo morali, a nekada i nismo“, rekao je Vučić.

On je istakao da se ne može dopustiti da Srbija bude ugrožena, da se promijeni ona vrsta ravnoteže u regionu koja postoji.

„Ne možemo da dopustimo da neko u našem okruženju bude dvostruko snažniji od nas, a da nemamo na to odgovor. Mi ne tražimo odgovor da nekog ugrozimo, nego da sebe odbranimo, svoju zemlju i svoje stanovništvo sačuvamo“, rekao je Vučić.

Navodeći da se govori da je za takav „odgovor“ potreban ogroman novac, on je rekao da će Srbija imati dovoljno da zaštiti sebe ukoliko bude natjerana.

„Postoji više različitih rešenja da sebe zaštitimo i imaćemo mogućnost da sebe zaštitimo, samo molimo sve da nas ne teraju da sebe zaštitimo“, rekao je Vučić navodeći da bi i drugi trebalo da se bave svojim razvojem kao što to Srbija radi.

On je rekao da Srbija ima svoju namjensku proizvodnju, ali da ne uvozi balističke rakete ili neko drugo naoružanje koji drugi nemaju u regionu i ne nabavlja novo strateško oruđe koje bi rušilo bilo koju drugu zemlju u regionu.

Vučić je ranije izjavio da će Srbija imati uvijek dovoljno oružja i oruđa da niko ne pomisli da može da izvrši agresiju na Srbiju i podvukao da Vlada Srbije na tom pitanju ozbiljno i dobro radi.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Hrvatska nabavlja višecjevne lansere raketa od SAD

POTPISAN UGOVOR O NABAVCI 12 HAUBICA

Rusko oružje nam je neophodno!

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: