fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Нисам пријетио Хрватској

Предсједник Владе Србије Александар Вучић негирао је вечерас да је пријетио Хрватској изјавом да ће Србија одговорити на наоружавање балистичким ракетама појединим земљама у региону.

„Ја сам само рекао, молим вас немојте то да радите, да набављате лансирне рампе за балистичке ракете. Молимо сам и Американце да им то не набављају“, рекао је Вучић за Телевизију Прва.

Он је подсјетио на одлуку Србије да буде војно неутрална и навео да Србија никоме не пријети, нити хоће да ратује.

„Доста је било живота на небу. Сувише је Срба на небу. Треба нам живот на земљи. Било би нас 15 или 16 милиона да нисмо имали онолике жртве од Првог светског рата до данас. Изгубили смо много од своје будућности. Некада смо морали, а некада и нисмо“, рекао је Вучић.

Он је истакао да се не може допустити да Србија буде угрожена, да се промијени она врста равнотеже у региону која постоји.

„Не можемо да допустимо да неко у нашем окружењу буде двоструко снажнији од нас, а да немамо на то одговор. Ми не тражимо одговор да неког угрозимо, него да себе одбранимо, своју земљу и своје становништво сачувамо“, рекао је Вучић.

Наводећи да се говори да је за такав „одговор“ потребан огроман новац, он је рекао да ће Србија имати довољно да заштити себе уколико буде натјерана.

„Постоји више различитих решења да себе заштитимо и имаћемо могућност да себе заштитимо, само молимо све да нас не терају да себе заштитимо“, рекао је Вучић наводећи да би и други требало да се баве својим развојем као што то Србија ради.

Он је рекао да Србија има своју намјенску производњу, али да не увози балистичке ракете или неко друго наоружање који други немају у региону и не набавља ново стратешко оруђе које би рушило било коју другу земљу у региону.

Вучић је раније изјавио да ће Србија имати увијек довољно оружја и оруђа да нико не помисли да може да изврши агресију на Србију и подвукао да Влада Србије на том питању озбиљно и добро ради.

 

Извор: srna

 

Везане вијести:

Хрватска набавља вишецјевне лансере ракета од САД

ПОТПИСАН УГОВОР О НАБАВЦИ 12 ХАУБИЦА

Руско оружје нам је неопходно!

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: