fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Nikola Dabić: Kako to radi Lordan Zafranović

Evo, baš sad gledam film Lordana Zafranovića kojeg gura druga Srbija po internetu govoreći da je film Dara iz Jasenovca plagijat. Bilo mi je sve to malo sumnjivo, pa rekoh da pogledam na koji način Zafranović to radi.

Film se zove Pad Italije i u njemu možemo svjedočiti meni najsmješnijim scenama klasičnog komunističkog repertoara: prikazivanje četnika kao neandertalaca, divljih ljudi koji su zapušteni i prljavi i naravno krvožedni.

Prvo se vide na barci i vjerovali ili ne zovu se „četničkim gusarima“ koji pazite ovo, idu od ostrva do ostrva da ubijaju (radi se o Dalmaciji). Kada ih hrvatski partizani uhvate, krenu im čitati bukvicu o tome kako su oni šljam najveći i kako generalno svaki narod ima svoje izrode, ustaše i četnike i naravno vrijeđaju vojvodu Đujića najgorim uvredama.

Dakle, opet klasično komunističko izjednačavanje strana koje po bilo kojem aršinu jednostavno nisu bile ni blizu, i to od hrvatskih partizana! (hahaha)

Nakon toga imamo razne scene njihovog divljaštva i to zajedno sa braćom Rusima! U kolima prevoze odsječene glave nekih klinaca partizana i pritom jednog isto tako bacaju sa pokretnih kola i ubijaju. Galame na sav glas da vole silovati i ubijati komuniste i ostale kliše stvari, koje možemo gledati u režiji komunjara.

Sve u svemu mogu reći iduće: hvala dragom Bogu što ovaj Titov cirkusant nije snimio ništa o Jasenovcu ili Potkozarju, jer bi vjerovatno gledali muslimanske partizane kako spašavaju srpsku djecu od četnika.

Zbog ovog samo još više cijenim Daru iz Jasenovca kao filmski komad koji je, kao što možemo vidjeti, razbucao neo-ustaše zajedno sa domaćim jugopatofilskim bolesnicima jer svi zajedno skiče ovih dana na sve strane.

Toliko od mene.

Izvor: FRONTAL.RS


Vezane vijesti:

Pokrivalica: Lordan je već dobio pare

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: