Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

НИКАДА СЕ НЕ СМИЈЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО АГРЕСИЈА

Скуп поводом 16 година од агресиjе НАТО-а, у организациjи Београдског форума за свиjет равноправних

Скуп поводом 16 година од агресиjе НАТО-а, у организациjи Београдског форума за свиjет равноправних


НАТО агресиjа на Србиjу, односно СР Југославиjу, никада се не смиjе заборавити, и потребно jе обновити захтjеве за ратну одштету и оптужницу против бивших лидера НАТО-а одговорних за агресиjу, речено jе на скупу поводом 16 година од агресиjе НАТО-а, у организациjи Београдског форума за свиjет равноправних.

Генерал Јово Милановић из Организациjе Клуб адмирала и генерала Србиjе рекао jе да jе потребно обновити оптужницу против 14 некадашњих лидера НАТО-а, али и проширити jе новим именима одговорних за ратне злочине уништавање привредних и економских ресусрса Србиjе, и покушаj да се оружаном силом измиjени уређење Србиjе.

Он jе навео да jе НАТО агресиjа дуго припремана, готово седам година, а да jе данас на дjелу процес ревидирања тековина Другог свjетског рата, као и период “трећег свjетског рата”, коjи предводе САД.

Милановић jе рекао да jе НАТО у протеклим годинама, због своjе експанзионистичке политике, произвео тероризам, а сада им се он враћа као бумеранг.

Предсjедник Српског националног виjећа Црне Горе Момчило Вуксановић рекао jе да НАТО агресиjа има посљедице и данас по српски народ.

Он jе навео да се у Црноj Гори проводи агресивна НАТО кампања, на коjу jе Црна Гора до сада потрошила 15 милиона евра.

Предсjедник Асоциjациjе хероjа Русиjе Алексеj Чагин, поздрављаjући скуп, рекао jе да ће за мjесец дана у Русиjи, заjедно са представницима Срба бити обиљежен Дан побjеде над фашизмом. Он jе позвао људе из Србиjе да дођу у Русиjу и испричаjу рускоj омладини своjа искуства из НАТО агресиjе.

Чагин jе рекао да jе за Русиjу болно и узнемируjуће што се НАТО све више приближава границама Русиjе, те додао да jе Србиjа увиjек била поуздан сарадник Русиjе, и да су Срби и Руси браћа заувиjек.

Предсjедник Београдског форума за свиjет равноправних Живадин Јовановић рекао jе медиjима из Републике Српске да jе од агресиjе НАТО-а приjе 16 година до данас из Србиjе кроз приватизациjу “исисано” више од 51 милиjарде долара, док jе за то вриjеме Србиjа добила само три милиjарде долара посредством донациjа.

“Циљ НАТО-а jе узети, контролисати, овладати свим ресурсима Србиjе”, указао jе Јовановић.

Он jе навео да jе први корак, као дио експанзионистичке стратегиjе НАТО-а ка Истоку, била агресиjа на СР Југославиjу, те подсjетио да jе прва НАТО база основана на Косову.

Јовановић jе напоменуо да jе Југославиjа бомбардована без одобрења Савjета безбjедности, противно међународном праву, и да jе за 78 дана бомбардовања убиjено 78-оро дjеце, односно више од 3.500 људи, од коjих двиjе трећине цивила, да jе материjална штета већа од 100 милиjарди долара, и да jе коришћен осиромашени ураниjум, као и у претходном бомбардовању Републике Српске.

“Ми диjелимо исту судбину са Русиjом. Све што се дешавало Србиjи 1999. било jе само борбена припрема за експанзиjу НАТО-а ка Истоку, а Украjина jе последица те експанзионистичке стратегиjе”, указао jе Јовановић.

Он jе рекао да Србиjа не може стављати испред освjедочених приjатеља оне коjи су jе бомбардовали.

Бивши генерал Радован Радиновић критиковао jе споразум ИПАП Србиjе са НАТО, наводећи да му то личи на неформално укључење Србиjе у НАТО, и дешава се 10 дана приjе обиљежавања НАТО агресиjе.

Он jе указао да пристаjање на таj наjвиши облик сарадње представља пристаjање на све што НАТО чини, и што ће чинити.

Представник студената из Републике Српске Невен Ђенадиjа рекао jе да се не смиjу заборавити српске жртве и хероjи коjи су живот дали за отаџбину, и да jе зато потребно обиљежавати овакве годишњице.

Округли сто у Сава центру организовали су Београдски форум за свиjет равноправних, СУБНОР Србиjе, Клуб генерала и адмирала Србиjе и друге нестраначке организациjе.

Скупу под слоганом “Да се не заборави – Не у Нато” присуствовали су делегациjа Асоциjациjе хероjа Русиjе и амбасадор Бjелорусиjе Владимир Чушев.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

СРБИЈА БЛИЖЕ НАТО-у НА ПОЧЕТКУ НОВОГ ХЛАДНОГ РАТА

Кад оборени опет полете

Да се не заборави!

ШЕСНАЕСТ ГОДИНА ОД АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ

ВОЈСКА НАТО МОЖЕ СЛОБОДНО ДА “КРСТАРИ” СРБИЈОМ …

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: