fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Неонацисти се окупљају у дворани Матице хрватске!

neonacisti_okupljanje.jpg

Неонацисти из циjеле Еуропе планираjу организирати окупљање и мимоход у центру Загреба, а дознаjе се како би домаћин скупа требала бити Матица хрватска. Уколико се заиста оствари ово би требало бити наjвеће окупљање фашиста у Хрватскоj од краjа Другог свjетског рата.

Грађани у великом броjу изражаваjу незадовољство наjављеним окупљањем еуропских неонациста у Загребу. Дио противника тог скупа окупио се у групи назива Црвена акциjа, на чиjим jе страницама описано како се ради о наjвећем окупљању фашиста у Хрватскоj од краjа Другог свjетског рата.

Дознаjе се како међународно окупљање националиста организира Хрватска чиста странка права, и то у Великоj дворани Матице хрватске. Националисти тако намjераваjу одржати конференциjу, али и мимоход кроз центар Загреба.

Међу судионицима би требала бити и Националдемократска странка Њемачке, легални орган њемачког нацистичког покрета и странка, затим мађарска странка Јоббик, коjа осим прогона Рома и других мањима заговара и мађарску окупациjу сусjедних земаља укључуjући и више од пола Хрватске, те француска Национална фронта коjа отворено негира Холокауст и брани квислиншки вишиjевски режим.

“Ова багра симпатизера Хитлера, заjедно с другим мањим групама чиjи jе долазак наjављен, представља наjвеће окупљање фашиста у неком хрватском граду од краjа Другог свjетског рата. Иако се рекламираjу као ‘националистичке’ странке коjе тобоже просвjедуjу за генерале, чак и летимичан поглед jасно показуjе како jе риjеч о обожаватељима фашистичких злочинаца из повиjести и ‘легалним крилима’ покрета изравно одговорних за фашистичке злочине данас. Не желимо нацисте у свом граду! Не даjмо простора фашистичким злочинцима!“, поручили су из Црвене акциjе.

 

Извор: danas.net

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: