Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Nema pravde za vidovdanski zločin u selu Loznica

Manja grupa srodnika 11 srpskih civila, koje su pripadnici muslimanskih snaga iz Srebrenice ubili na Vidovdan 1992. godine u bratunačkom selu Loznica, posjetili su danas bratunačko groblje, gdje su prislužili svijeće za pokoj duša nastradalih mještana.

Manja grupa srodnika 11 srpskih civila, koje su pripadnici muslimanskih snaga iz Srebrenice ubili na Vidovdan 1992. godine u bratunačkom selu Loznica, posjetili su danas bratunačko groblje, gdje su prislužili svijeće za pokoj duša nastradalih mještana
Bratunac – sjećanje Foto: SRNA

Predstavnici opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kao i mještani Loznice, položili su cvijeće na centralni spomen-krst i odali počast žrtvama zločina za koji još niko nije odgovarao.

“Predmet `Loznica` nalazi se u Tužilaštvu BiH, ali nemamo informaciju da li je počela istraga o počinjenim zločinima u tom selu”, rekla je predsjednik opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bratunca Radojka Filipović.

Ona je izrazila bojazan da pravda neće stići one koji su učestvovali u masakru nad mještanima ovog srpskog sela jer je prema Strategiji o procesuiranju zločina rok za okončanje predmeta 2023. godina.

Preživjeli mještani kažu da je napad na ovo podrinjsko selo počeo 28. juna u popodnevnim časovima, kada je ubijeno 11, a ranjeno osam srpskih civila.

Tog dana opljačkano je i uništeno tridesetak kuća.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Obilježene 24 godine od ubistva 11 Srba u bratunačkom selu …

Još nema kazne za zločin nad Srbima | Jadovno 1941.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: