fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ne može se učiti iz knjiga u kojima piše da je „Kosovo nezavisno“

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da se u Srbiji poštuju prava albanske nacionalne manjine, ali da u školama ne mogu da se primjenjuju udžbenici sa Kosova ili iz Albanije u kojima piše da je „Kosovo nezavisno“.

„Hoćete da se udžbenici sa Kosova ili Albanije primenjuju u Srbiji, da se u Srbiji uči da je Kosovo nezavisno, da su Dečani deo neke vaše dinastije? To neće moći, možete da se pozivate na koga god hoćete“, rekao je Dačić u parlamentu.

Odgovarajući poslaniku Rizi Halimiju koji je tokom skupštinske rasprave o budžetu za narednu godinu govorio o pravima Albanaca na jugu Srbije koja se, kako tvrdi, ne poštuju, Dačić je rekao da Albanci ne traže pomoć sa strane, već da sve probleme rješavaju sa svojom državom.

„Srpski narod u Albaniji bio bi presrećan da ima 10 puta manja prava nego što vi imate u Srbiji. Imaju promenjena prezimena koja ne mogu da vrate“, istakao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova naglasio je da u Srbiji nijedna nacionalna manjina ne smije da bude diskriminisana, ali i da nijedan Srbin ne smije da bude diskriminisan zato što živi u sredinama u kojima žive većinom nacionalne manjine.

„Pričate o obrazovanju na albanskom jeziku u Srbiji, a to je utopija za srpski narod u Albaniji. Mi u Hrvatskoj ne možemo da se izborimo da ostane ćirilična tabla… Ne kažem da bi Srbija trebalo da smanji nivo prava, ali bi to trebalo da se ceni“, konstatovao je Dačić.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Nije dobro učiti iz udžbenika u kojima je Adem Jašari heroj

Još jedan napad na Srbe na Kosovu

Neka biju i prete – ne dam dedovinu!

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: