Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

NATO izvršio tiho svirepo ubistvo, u BiH se to maskira

Datum objave: sreda, 6 juna, 2018
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Italijan Domeniko Leđero, koji se godinama bori da dokaže istinu o posljedicama osiromašenog uranijuma iz NATO bombi, rekao je da je NATO izvršio “tiho svirepo ubistvo” osiromašenim uranijumom i da će Srbiji ustupiti dokaze o tome, kao i da ima utisak da se u BiH, gdje su bombardovani Srbi, to maskira.

Domeniko Leđero
Domeniko Leđero

“Pričaću u Srbiji, ako me pozovu, opširno i detaljno. Posedujem podatke o svemu. I o situaciji u BiH gdje su živeli Srbi, o tome kako su bombardovni Hadžići nakon čega je preminuo veći broj stanovnika te opštine. Iznijeću da je bombardovana srpska teritorija u BiH, pošto imam utisak da se u BiH to maskira radi određenih interesa”, rekao je Leđero.

Leđero, koji je jedan od osnivača organizacije “Vojna opservatorija” u Odjeljenju italijanske odbrane, rekao je za “Večernje novosti” da će Srbiji ustupiti kompletnu dokumentaciju o NATO-u koju je sakupio.

“Stojim apsolutno na raspolaganju Srbiji i želim da pomognem da se to i dokaže”, rekao je Leđero, koji se godinama bori da dokaže istinu o posljedicama korišćenja osiromašenog uranijuma na zdravlje vojnika u svjetskim misijama.

On je rekao da posjeduje dokaze da su SAD saopštile prije više godina NATO-u kakva je opasnost po vojnike osiromašeni uranijum, ali da je NATO skrivao opasnost od efekata osiromašenog uranijuma.

“Zašto su američki vojnici na Kosovu imali specijalnu zaštitu, a italijanski nisu?”, upitao je on.

Leđero je naveo da su italijanski vojnici imali gole ruke i čudili su se Amerikancima zašto su tako opremljeni.

“Zato što im je bilo saopšteno kakve su posljedice po zdravlje od takvog oružja”, dodao je on.

Leđero je rekao da se za efekte i štetna dejstva osiromašenog uranijuma zna još 1990. godine i rata u Iraku, ali da se sve to skrivalo.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Počinje skupljanje tragova NATO zločina | Jadovno 1941.

Italijanski pukovnik Lačeti: Na Kosovu sam dobio tumor od …

Zašto Italijani umiru od NATO bombi, a Amerikanci ne …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top