fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НАТО АГРЕСИЈА ЈЕ ГЕНОЦИД, А НЕ ОНО ШТО СЕ ДЕСИЛО У СРЕБРЕНИЦИ

Вељко Ђурић Мишина

Вељко Ђурић Мишина

Директор Музеjа жртава геноцида у Београду Вељко Ђурић Мишина рекао jе да се судбина муслиманских воjника у jулу 1995. године не може квалификовати као геноцид, већ као ратни злочин, док акциjа „Олуjа“ или бомбардовање Југославиjе 1999. године имаjу све елементе геноцида.

Мишина указуjе да jе броj сребреничких жртава „унаприjед задат“ и пласиран да би српски народ био проглашен као злочиначки.

„Планери медиjске хаjке желели су да српски страдални народ направе злочиначким, па су, поред осталог, таj броj прогласили светим и недодирљивим. Уосталом треба упоредити броj страдалих коjи jе исписан на самом улазу на гробље у Поточарима са броjем надгробних споменика“, рекао jе Мишина за „Вечерње новости“.

Према његовим риjечима, имаjући у виду тумачење угледних познаваоца геноцида и Холокауста Ефраима Зурофа и Јехуде Барака нема потребе понављати да се у Сребреници ниjе догодио геноцид.

Говорећи о западњачком инсистирању да се у Сребреници десио геноцид, у чему наjвише предњачи Велика Британиjа коjа jе инициjатор резолуциjе о Сребреници, Мишина подсjећа да jе Лондон био на страни САД у процесу распада Југославиjе, па и у бомбардовању српских положаjа у Републици Српскоj Краjини и у БиХ.

„У медиjскоj харанзи против српског народа тих година су посебан успех имали Енглези“, подсjећа Мишина.

Он оцjењуjе да англоамерички диктат подржан из Берлина нема основу, jер се тиме прећуткуjу српске жртве, а од Срба страдалника се праве злочинци.

„Потом следи захтев за промену Деjтонског споразума, унитаризациjа БиХ, одлазак преосталих Хрвата из централне БиХ и Срба из Федерациjе… или нешто сасвим треће – нови рат“, сматра Мишина.

Он jе упитао да ли се до сада иjедан припадник бошњачке политичке елите одредио према злочинима сопственог народа?

„Историjа нас учи да су сазнања о прошлости променљива категориjа. У тоj равни можемо и треба да без острашћености разговарамо о Сребреници новим сазнањима и детаљима, а да при том не заборавимо трагичну прошлост 20. века – посебно Јасеновац“, нагласио jе Мишина.

Када jе риjеч о предстоjећем обиљежавању акциjе хрватске воjске и полициjе „Олуjа“ и чињенице да Запад ово не третира као геноцид, Мишина каже да се однос англоамеричке и њемачке политике у грађанском рату у Хрватскоj и БиХ и сврставање на хрватску и муслиманску насупрот српске стране може схватити кроз однос према српскоj трагедиjи са почетка августа 1995. године.

„То jе jасниjе када се има у виду и агресиjа на Србиjу 1999. године, jер се у свакоj сфери, посебно медиjскоj прећуткуjе српска трагедиjа, али и геноцид извршен над српским народом. Уосталом да ли су воjници НАТО бирали пол и старост своjих жртава? Зар се то не може сврстати под поjмом геноцида коjе су 1948. године утемељиле УН?“, упитао jе Мишина.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ОДБАЦИТИ РЕЗОЛУЦИЈУ И ИЗВИЊЕЊЕ ЕНГЛЕЗА КОЈЕ ЋЕ НЕКАДА УСЛИЈЕДИТИ

СВЈЕДОЧЕЊЕ О СВИРЕПИМ ЗЛОЧИНИМА НАСЕРА ОРИЋА НАД СРБИМА

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ОКО 3.500 УБИЈЕНИХ СРБА ИЗ СРЕДЊЕГ ПОДРИЊА

ПРСТ У ОКО СРПСКОЈ, РУСКОЈ И ПРАВОСЛАВНОЈ ЦИВИЛИЗАЦИЈИ

Подриње – Јадовно 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: