Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Nastavljeno snimanje dokumentarnog filma “Djeca”

Datum objave: sreda, 11 marta, 2015
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

Na novoj lokaciji nastavljeno je snimanje dokumentarnog filma ”Djeca”

Nastavljeno snimanje dokumentarnog filma "Djeca"

Nastavljeno snimanje dokumentarnog filma "Djeca"            Foto: RTRS


U Loparama, na lokaciji pogibije vojnika Tripuna i Miroslava, koji su živote dali u istom danu, nastavljeno je snimanje dokumentarnog filma ‘Djeca’ u produkciji Radio Televiziji Republike Srpske.

Majka Tripuna i Miroslava, Joka Milovanović iz Lopara, izgubila je u minulom ratu još jednog sina i još jednog vojnika vojnika Vojske Republike Srpske, miljenika Đoju.

Riječ je o još jednom roditelju koji je dao svoje sinove za slobodu srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. O ovoj antičkoj tragediji, Republika Srpska još uvijek nema dokumentovan video zapis. Upravo zbog toga ovaj projekat je od izuzetne važnosti i po značaju svog sadržaja prevazilazi okvire Republike Srpske.

Treba istaći da ovaj projekat realizuje profilisana ekipa profesionalaca RTRS-a. Autor i režiser filma je Denis Bojić, direktor fotografije je Ćejić Siniša, kamera Darko Sošnja, majstor svjetla Slaviša Branković, ton majstor Dragan Madžar, asistent kamere Milorad Railić, a producent dokumentarnog filma je Aleksandar Đorđević.

Producent dokumentarnog filma Aleksandar Đorđević objasnio je kompleksnost produkcionih zahtjeva u realizaciji ovog projekta: ”Za uspješnu realizaciju ovog projekta kontaktirane su boračke organizacije u svim opštinama, gorske službe i planinari zbog bezbjednosti odlaska naše ekipe na snimanja mjesta pogibije, te medicinske ekipe domova zdravlja u pomenutim opštinama zbog kontrole zdravstevnog stanja sagovornika.”

Snimanje ovog dokumentarnog filma u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, nastaviće se u opštinama: Vlasenica, Trnovo, Sokolac i na još nekoliko lokacija koje se odnose na mjesta pogibije svakog od njih ponaosob.

Više informacija o ovom projektu kao i fotografije sa snimanja možete pronaći na internetportalu Radio Televizije Republike Srpske www.rtrs.tv

snimanje dokumentarnog filma "Djeca"  snimanje dokumentarnog filma "Djeca" snimanje dokumentarnog filma "Djeca" snimanje dokumentarnog filma "Djeca"

 

Izvor: Radio Televizije Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

POČELO SNIMANjE DOKUMENTARNOG FILMA “DJECA …

POZIV na promociju romana MAJKA, autora Milenka Avramovića

ZEMIR KOVAČEVIĆ UDALjEN IZ SUDNICE – Jadovno 1941.

U BEOGRADU PROMOVISAN ROMAN “MAJKA” – Jadovno 1941.

Ratko Mladić: Majke, ja nemam ništa da vam dam osim mojih suza
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top