Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

НАСТАВАК ДВАДЕСЕТОГОДИШЊЕГ ПРИТИСКА НА СРБИЈУ И СРБЕ

rajko vasic

БАЊАЛУКА, 30. МАРТА /СРНА/ – Питање рехабилитациjе генерала Драже Михаиловића jе сада искључиво ствар Србиjе, као што су ханџар дивизиjе на терету службеног Сараjева и његове историографиjе, изjавио jе извршни секретар СНСД-а Раjко Васић.

Васић jе рекао да jе српски и србиjански антифашизам, за разлику од других, толико jак и тако дубоко уграђен у темеље европске цивилизациjе да може да поднесе рехабилитациjу било кога.

Извршни секретар СНСД-а jе оциjенио да назнаке из кабинета члана Предсjедништва БиХ Жељка Комшића да би могао бити покренут процес повлачења амбасадора БиХ из Београда у случаjу судске рехабилитациjе генерала Михаиловића представљаjу наставак двадесетогодишњег притиска на Србиjу и Србе како би у историjи траjно остали као негативни цивилизациjски фактори на Балкану и у Европи.

„Жељко Комшић и други незрели актери политичких трендова на простору бивше Југославиjе желе да сву комунистичку историjу баце под ноге као тоталитарну и неистиниту, а да промовишу само оно што њима тренутно одговара“, рекао jе Васић Срни.

Он jе додао да се Комшић, коjег сараjевски медиjи наjедном титлуjу као „хрватског члана Предсjедништва“,непотребно прикључуjе регионалноj политичкоj патологиjи поводом рехабилитациjе Драже Михаиловића.

Васић jе, уз констатациjу да су се распадом Југославиjе распале и све заjедничке вриjедности и параметри поjединих актера и догађаjа, и да нема више политичких вредновања туђих ориjентира, истакао да историографиjа и вишенаучне дисциплине мораjу да обављаjу своj посао за свакога.

Према његовим риjечима, болесно бављење Србиjом и у Хрватскоj, и у БиХ, или било гдjе друго знак jе да су друштва нових државица jош нездрава и незрела за одговоран пут коjи су изабрала.

„Дневни аваз“ jе данас обjавио да jе Кабинет хрватског члана Предсjедништва БиХ Жељка Комшића спреман да преузме инициjативу за дипломатске мjере уколико Србиjа рехабилитуjе генерала Дражу Михаиловића.

 

Извор: срна

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: