fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

NA RAČI OBILjEŽAVANjE GODIŠNjICE STRADANjA SRBA U „OLUJI“

Most na Rači

Most na Rači


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Dan sjećanja na srpske žrtve, 5. avgust, Srbija i Republika Srpska obilježiti zajedno, simbolično, na graničnom prelazu Rača, i da nikada neće dozvoliti da se zaboravi „Oluja“, zločin najvećeg etničkog čišćenja na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata.

„Ovaj dan ćemo zajednički obeležiti u tuzi i bolu, simbolično na prelazu Rača, baš na mestu kuda je najveći broj kamiona, traktora sa izbeglicama – njih više od 250.000 dolazio iz Republike Srpske Krajine i Republike Srpske“, rekao je Vučić i dodao da će obilježavanju prisustvovati kompletno rukovodstvo.

Vučić je rekao da će Republika Srpska i Srbija obilježiti i stradanje Srba u Prebilovcima nekoliko dana poslije.

Premijer Srbije je potvrdio da su ga ministri pojedinih zemalja pitali da li bi bilo umjesno da prisustvuju proslavi „Oluje“ koju organizuje Hrvatska i da je njegov odgovor bio da bi to Srbija doživjela kao uvredu.

„Rekao sam im da bismo to doživeli kao uvredu… Šta bi bio motiv, na primer Mađara, da tamo prisustvuju? Šta se dobro i lepo tamo desilo“, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbi konačno treba da počnu da cijene svoje žrtve i podsjetio da su upravo Srbi jedini narod na svijetu koji je dozvolio da se ugasi „živa vatra“ kao simbol stradalih od fašizma.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

ZAJEDNIČKI DAN SJEĆANjA NA STRADALE SRBE – 5. AVGUST …
A. Vulin: Srbi u „Oluji“ bježali pred ustaškim generalom …
Oluja – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: