fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mustafić priznao da je sa Orićem učestvovao u napadu na Kravice

Nesvakidašnje priznanje u Sudu BiH! Fikret Mustafić zvani Šiptar priznao je da je, o Božiću 1993. godine, zajedno sa komandantom muslimanske vojske u Srebrenici Naserom Orićem učestvovao u napadu na srpsko selo Kravice, kada je podsjetimo, ubijeno 49 srpskih civila.

Suđenje Oriću
Suđenje Oriću

U pokušaju da svjedoči u korist optuženih Orića i Sabahudina Muhića, kojima se sudi za ubistvo tri srpska zarobljenika u okolini Srebrenice i Bratunca, Mustafić je priznao vlastito učešće i učešće Orića u drugom zločinu.

I drugi svjedok odbrane Sabahudin Tutundžić, pokušavajući da zaštiti optužene, nije znao ili nije htio da odgovori u sastavu koje vojne formacije je uopšte ratovao! Zbog strogih pravila unakrsnog ispitivanja, tužilac Miroslav Janjić zadržao je pravo da ovog svjedoka naknadno direktno ispita.

Naser Orić i Sabahudin Muhić optuženi su da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Suđenje će biti nastavljeno 28. marta.

Napadom na Zalazje rukovodio Naser Orić

Na suđenju pripadnicima takozvane Armije BiH za zločine počinjene nad srpskim civilima na području Srebrenice i Bratunca, svjedok Tužilaštva BiH Zora Petrović posvjedočila je da je njen muž ranjen i zarobljen u napadu muslimanske vojske na selo Zalazje 1992. godine, kojim je rukovodio Naser Orić, te da njegove posmrtne ostatke do danas nije pronašla.

Na suđenju Izetu Arifoviću, Suadu Smajloviću i Amiru Salihoviću, optuženim da su u junu i julu 1992. godine učestvovali u ubistvima srpskih civila na području Srebrenice i Bratunca, Petrovićeva je ispričala da je od Veljka Vasića dobila informaciju da njen muž ranjen i zarobljen 12. jula 1992. godine.

Vasić je, prema iskazu svjedoka, bio na tavanu kuće Dragana Rakića u selu Zalazje.

– Sa Vasićem sam pričala čim se vratio iz Zalazja – rekla je Petrovićeva i dodala da joj je on rekao da je napadom na Zalazje rukovodio Naser Orić.

Ona je posvjedočila da su joj rekli da je njen muž dozivao i molio da ga neko spasi, ali da niko nije mogao jer je to područje bilo izloženo unakrsnoj vatri, prenosi Birn.

Orić je optužen zajedno sa Sabahudinom Muhićem za ubistvo tri ratna zarobljenika srpske nacionalnosti u selima oko Srebrenice.

Nastavak suđenja Arifoviću, Smajloviću i Salihoviću najavljen je za 29. mart.

Izvor: RTRS/SRNA

Vezane vijesti:

Mustafić: Orić mi je lično ispričao da je ubio sudiju …

svjedočenje o svirepim zločinima nasera orića nad srbima

„Slučaj Orić“: Hvatajte ih žive, eto ih… | Jadovno 1941.

Svedok: Lično sam gledao kako Orić kolje Srbe | Jadovno 1941.

Svjedoci: Orić naredio da bude spaljeno selo Zalazje …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: