fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Murali Karadžiću i Mladiću

„Da nije bilo predsjednika Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića ko zna šta bi bilo sa srpskim narodom na lijevoj obali Drine i naša je obaveza da im imena stalno pominjemo, jer su oni sa borcima stvorili Republiku Srpsku“, rekao je na otkrivanju murala dvojici velikana predsjednik Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić.

Vasić je nakon otkrivanja murala u zgradi Boračke organizacije Višegrad istakao da je general Mladić bio častan borac i veliki vojskovođa.

„Čast je svim borcima što smo imali takvog generala čije će ime biti zlatnim slovima upisano u temelje Republike Srpske, kao i ime prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića“, dodao je Vasić.

Više od 170 ratnih vojnih invalida iz Višegrada dalo je punu podršku generalu Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću da istraju u borbi za pravdu, kako je navedeno, u nepravednom Haškom sudu.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida iz Višegrada Drago Papić, odlikovani borac Vojske Republike Srpske, kaže da je iza ove dvojice grostasa ostala najveća tvorevina srpskog naroda na ovim prostorima – Republika Srpska.

„Oni su ponos srpskog naroda, zakletva i budućim generacijama Srba, iako sad ispaštaju u haškim kazamatima“, dodao je Papić.

Otkrivanje murala upriličeno je povodom obilježavanja Dana ratnih vojnih invalida. Delegacije opštine, Boračke organizacije i Odbora ratnih vojnih invalida položile su cvijeće ispred Spomenika braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca u Višegradu.

Murali na unutrašnjem zidu zgrade Boračke organizacije su rad višegradske slikarke Marije Mitrović.

(BN/R.T.)

Izvor: BN Televizija

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: