fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

MOLITVA, SVIJEĆE I CVIJEĆE ZA POGINULE SABORCE

Spomenik_poginulim_borcima_pale-4a096520Dan Boračke organizacije Republike Srpske, 14. februar – Sveti Trifun, značajan je datum, kada se pripadnici Vojske Srpske molitvom odužuju poginulim saborcima, koji su živote ugradili u temelje otadžbine, rekao je danas Srni predsjednik Boračke organizacije Pala Mihajlo Parađina.

„Naše molbe za zdravlje upućujemo i porodicama poginulih boraca, kao i ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima koji su, čini mi se, danas dio najugroženijeg sloja našeg društva“, poručio je Parađina.

Prema njegovim riječima, u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice u nedjelju, 15. februara, će biti služen parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske i položeni vijenci na centralnom spomeniku na Palama, nakon čega je predviđena svečana akademija u Kulturnom centru Pale.

Parađina je istakao da će i ove godine biti dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima koji su pobijedili na konkursu za literarne i likovne radove, koji je Boračka organizacija Pale raspisala o temi u vezi sa odbrambeno-otadžbninskim ratom srpskog naroda u BiH.

„Svima nama veoma je važno da se potrudimo da naši potomci njeguju sjećanje i uspomene na slavne pretke, stvaraoce Republike Srpske“, istakao je Parađina.

On ističe da je najteži problem Boračke organizacije rješavanje statusa demobilisanih boraca, posebno njihovog zapošljavanja.

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija Pale uspjela je da u javnom sektoru u ovoj lokalnoj zajednici radno angažuje više od 30-oro djece poginulih boraca.

Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju ovih kategorija on je istakao da je na Palama riješen smještaj svih prioritetnih porodica iz reda poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Parađina je ponovio optužbe na račun selektivne pravde prema pripadnicima srpskog naroda, optuženim za navodne ratne zločine, koji već godinama na neprimjeren način provode Haški tribunal, Sud i Tužilaštvo BiH.

„Njihovi kriterijumi nisu pravda i pravičnost, već je to najčešće odraz određene političke volje i korištenje argumenata sile i snage, a ne snage argumenta, zbog čega institucije Republike Srpske moraju da preuzmu mnogo energičnije i konkretnije korake na odbrani osumnjičenih Srba“, zaključio
je Parađina.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 Vezane vijesti:

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: