fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ministar Đorđević primio članove Izvršnog komiteta FIR-a

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević priredio je juče prijem članovima Izvršnog komiteta međunarodne federacije pokreta otpora i antifašista (FIR), saopštavaju iz tog ministarstva.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Đorđević poželeo je dobrodošlicu i zahvalio se članovima FIR-a na njihovom prisustvu i dodao  je Srbija u istoriji uvek bila na pravoj strani, kao i svi članovi FIR-a, boreći se za pravu stvar.

„Mi želimo da nastavimo tradiciju koju ste vi započeli i da nastavimo vašim putem ali naravno čuvajući i negujući sve ono što ste radili, prenoseći to mladim generacijama da znaju ko ste i za šta ste se borili“ izjavio je ministar.

Ministar Đorđević izrazio je  želju da pomogne našim borcima i veteranima da zadržimo tradiciju i prenesemo je na mlađe generacije, jer duh antifašističke borbe mora da traje, jer prema njegovim rečima, postoje žarišta koja tinjaju i ukazuju na to da fažizam negde još uvek postoji.

„Mi želimo da se ta ružna i loša vremena nikad ne ponove. Želim da vas uverim da Vlada Republike Srbije i ovo Ministarstvo čine sve i nastoje da bude tako. Predsednik države, Aleksandar Vučić iskreni je antifašista i podržava sve što radi FIR i Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije (SUBNOR). Zajedno sa njim nastojaćemo da pomognemo sve za šta se ova udruženja zalažu“, naglasio je ministar Đorđević.

Međunarodna federacija pokreta otpora i antifašista FIR je respektabilna organizacija čije je sedište u Berlinu. Sednicu Izvršnog komiteta će ovog puta održati u Beogradu kako bi tim gestom ukazali poštovanje Republici Srbiji za brižljivo čuvanje tekovina antifašizma, ali i odali priznanje SUBNOR-u Srbije za višedecenijsko negovanje antifašističke tradicije.

Izvor: DNEVNI LIST DANAS

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: