Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Milošević predstavljen kao Hitler a Srbi kao novi nacisti

Slobodan Milošević
Slobodan Milošević

Austrijski istoričar Kurt Grič ocijenio je da je NATO od 1999. godine, kada je napao Saveznu Republiku Jugoslaviju /SRJ/, sebi dao za pravo da globalno interveniše da bi proširio svoj uticaj, te da je iskoristio medije da bi opravdao intervenciju na SRJ predstavljajući tadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića kao novog Hitlera.
“Sugerisano je da je to borba protiv novog Hitlera. Milošević je navodno novi Hitler, a Srbi novi nacisti”, pojasnio je Grič, koji je i autor knjige “Rat za Kosovo”.

Milošević je poslužio kao `žrtveni jarac` jer je to bilo potrebno Zapadu, posebno Njemačkoj, kako bi mogli da definišu neprijatelja i zato su mediji predstavili Miloševića kao zločinca. To je konstrukcija medija koja ne odgovara činjenicama.

On je za “Sputnjik” rekao da je logika kojom se NATO obratio njemačkom društvu bila – “ako ne podržite rat protiv Miloševića, onda je to isto kao da ništa ne preduzimate protiv Hitlera”.

Prema njegovim riječima, takvu etiketu njemačka javnost sebi nije ni htjela ni smjela da dozvoli po drugi put u istoriji.

“Mislim da je Milošević poslužio kao `žrtveni jarac` jer je to bilo potrebno Zapadu, posebno Njemačkoj, kako bi mogli da definišu neprijatelja i zato su mediji predstavili Miloševića kao zločinca. To je konstrukcija medija koja ne odgovara činjenicama”, rekao je Grič.

On je dodao da je slična strategija koja je primijenjena prema Miloševiću i SRJ primijenjena i u slučaju Sadama Huseina i Moamera Gadafija.

“Postojala je strategija i taktika da se definiše `jasan neprijatelj` tako da stanovništvo jedne zemlje, poput, recimo, Njemačke, bude spremno da podrži rat u Jugoslaviji ili vojnu intervenciju u Libiji ili Iraku, što inače ne bi uradili”, rekao je on.

Grič je u kontekstu toga rekao da je ubijeđen da Njemci, da im nije predočeno poređenje Miloševića sa Hitlerom i poistovjećivanje čitavog srpskog naroda sa nacistima, ne bi podržali ideju da njemačke oružane snage budu dio koalicije koja je bombardovala SRJ.

On je u osvrtu na dešavanja iz 1999. godine rekao da je NATO nakon ruskog i kineskog veta u okviru Savjeta bezbjednosti UN, na primjeru Kosmeta pokazao kakve ciljeve ima.

“Htjeli su da izgrade novi imidž – da se predstave kao mirotvorci, što u realnosti svakako nisu. Iskoristili su priliku i konflikt na Kosovu za svoj sve veći uticaj. I upravo u aprilu 1999. godine, kada je NATO slavio svoju 50. godišnjicu, oni su promijenili svrhu Alijanse – od odbrambene namjene, prerasli su u vojni savez koji ima zadatak da globalno interveniše”, ukazao je Grič.

Prema njegovom mišljenju razlog za promjenu kursa NATO-a je, prije svega, velika ratna industrija, odnosno mašinerija, borba za naftu i globalnu moć.

Govoreći o odnosu NATO-a i Zapada prema Kosmetu i činjenici da oni podržavaju nezavisnost samoproglašenog Kosova, Grič je rekao da se NATO i Zapad pozivaju na pravo samo kada je to u njihovom interesu, ali ako postoji želja stanovništva na nekoj drugoj lokaciji da se izjasni o svojoj budućnosti, onda se isto to pravo osporava ako je protiv interesa Zapada i NATO-a.

Izvor: SRNA

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Situacija oko Jugoslavije je davno isplanirana i kadrovi koi su u tome učestvovali pa i Milošević a i on i ostali nalaze ze ispod nivoa istine tako da ma šta da se o njemu prezentovalo za ukupnu situaciju nije bitno jer ISTINA je na višem nivou i od Miloševića i Tuđmana… a to što su Srbi negativci je namešteno u okvirima te isplanirane davno istine !Bog je naravno svemoguđ pa će i oni koi su nas bombardovali i označili kao negativce biti pod dejstvom Božije sile onako kako su satanisti a to je ISTINA koja polako i moćno nadire u realnost sveta o toj situaciji !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: