Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Miloš Ković: Mitropolit Amfilohije posejao seme slobode u svim srpskim zemljama

„Velika je bol i tuga danas ali utjeha je da znamo da odlazi neko ko je dao punu mjeru dobrote i požrtvovanosti za sve nas kazao“- je istoričar prof. dr Miloš Ković koji je došao da isprati blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija u naručje Gospodnje.

Bićemo ponosni. Moći ćemo našim potomcima da kažemo: ”Razgovarao sam sa njim. Izgledao je tako i tako… njegove oči su bile takve…njegove ruke… njegov glas je zvučao tako. On je prisutan u našem javnom životu skoro pola vijeka a tek će vrijeme pokazati njegovu veličinu“ – kaže prof. dr Miloš Ković.

„Radujem se što sam ga lično poznavao i mnogo naučio od njega i što mogu svojim potomcima da govorim o njemu. Tek će vrijeme pokazati koliko je veliki bio naš Mitropolit Amfilohije.

Profesor Ković dodaje da je Mitropolit Amfilohije, posebno pred kraj svog ovozemaljskog života posijao sjeme slobode koje će proklijati u svim srpskim zemljama a naročito na Gazimestanu, u Gračanici, Orahovcu i na cijelom Kosovu i Metohiji.

„Bio je jedan od naših najvećih arhijereja u svom vremenu a možda i u istoriji Srpske Pravoslavne Crkve jer se u jednoj ličnosti spojio duhovnik, pisac i teolog, obnovitelj. Mitropolit Amfilohije nije bio od ovoga svijeta a njegove riječi sada se najjače čuju“ – kaže profesor Miloš Ković.

Slobodanka Grdinić

Naslov i oprema: Stanje stvari

(Svetigora, 31. 10. 2020)

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: