fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Memorijalna akademija u pomen jasenovačkim žrtvama

Povodom 72 godine od proboja posljednje grupe logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac i u pomen na nevine žrtve najvećeg jasenovačkog stratišta Donje Gradine, Javna ustanova „Spomen-područje Donja Gradina“ organizuje 22. aprila memorijalnu akademiju pod nazivom „Svijete tihi“.

Donja Gradina - spomen obilježje (ilustracija)
Donja Gradina – spomen obilježje
(ilustracija)

Memorijalna akademija, koja se tradicionalno u Kozarskoj Dubici održava uoči parastosa i pomena u Donjoj Gradini, biće održana u Domu kulture u 20.00 časova.

Direktor Spomen-područja Donja Gradina Tanja Tuleković potvrdila je da će u programu memorijalne akademije učestvovati Srpsko pjevačko društvo „Višnjić“ iz Kozarske Dubice, Gudački kvartet „Paladio“ iz Banjaluke, glumci Maja Vujanović i Rajko Marčeta i balerine Natalija Ninić i Neda Uletilović.

Ona je navela da su u toku organizacione pripreme za održavanje pomena i parastosa u Donjoj Gradini 23. aprila ove godine.

Komemorativna svečanost u Spomen-području Donja Gradina počeće u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju „Topole“, a u 12.00 časova biće služen pomen i parastos na grobnom polju „Hrastovi“.

U 13.00 časova planirano je obraćanje zvaničnika i kratak umjetnički program.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Obilježavanje 72 godine od stradanja žrtava ustaškog zločina

Donja Gradina- održana radionica o stradanju za profesore …

Donja Gradina – rasedlavanje hrvatske „istine“ | Jadovno 1941.

Donja Gradina: U Jasenovcu i danas ćuti užas | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: