fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

МЕЂУНАРОДНИ ФОТО-КОНКУРС „УНИШТАВАЊЕ СПОМЕНИКА ХРИШЋАНСКОГ ИСТОКА“

Срушени манастир Свете Троjице код Мушутишта
Срушени манастир Свете Троjице код Мушутишта

Интерпарламентарна скупштина православља организуjе међународни фото-конкурс на тему „Уништавање споменика хришћанског Истока“.

Конкурс jе отворен до 5. децембра, а посланик Скупштине Србиjе Александар Чотрић коjи jе на челу Комисиjе Интерпарламентарне скупштине православља за културу саопштио да могу учествовати и професионални фотографи и аматери из Србиjе и региона.

Чотрић истиче да jе посебно важно да на овом међународном фото-конкурсу буду изложене фотографиjе о уништавању и оштећењу српских православних храмова на Косову и Метохиjи, БиХ и Хрватскоj, како би међународна jавност била обавиjештена о деструкциjи српског православног културног и духовног насљеђа.

Побjедничка фотографиjа пониjеће признање Гран-при и биће награђена са 1.500 евра. Друга награда износи хиљаду евра, а трећа 500 евра, саопштено jе из Скупштине Србиjе.

Конкурс jе посвећен споменицима православне и источне хришћанске традициjе, коjи представљаjу наjважниjи дио свjетске културне баштине, а уништаваjу их људи или пропадаjу због немара и протока времена.

Конкурс фотографиjе, други по реду, организуjе се на инициjативу Комисиjе за културу, у оквиру прославе 2016. године, као године приjатељства народа Грчке и Русиjе и у сарадњи са саjтом „Ort-foto“ (www.orthphoto.net).

Побjедицима конкурса признања ће бити уручена на Годишњоj скупштини Интерпарламентарне скупштине православља, коjа ће краjем jуна идуће године бити одржана у Солуну.

Интерпарламентарна скупштина православља постоjи 22 године и окупља посланике из 28 православних земаља, укључуjући и Србиjу.

Више информациjа заинтересовани могу да пронађу на веб-страници фото-конкурса , на званичноj страници Интерпарламентарне скупштине православља  http://www.eiao.orthphoto.net/index.html, као и на „Феjсбук“ страници – https://www.facebook.com/pages/Destruction-of-monuments-of-Easter Christianity/388712904647887>.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ТОТАЛНИ ГЕНОЦИД – Jadovno 1941.

Наjава изложбе „Сведоци траjања“ – Jadovno 1941.

SRBI U HRVATSKOJ Fragmenti o zločinu, pljački i etničkom čišćenju

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: