fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Masakr je isprovocirao Orić

Češki poslanik u EP Miloslav Ransdorf imao je hrabrosti da povodom debate pre usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle nedelje na zasedanju u Strazburu, odstupi od jednostranog pristupa

Češki poslanik u EP Miloslav Ransdorf

Češki poslanik u EP Miloslav Ransdorf

ČEŠKI poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf imao je hrabrosti da povodom debate pre usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle nedelje na zasedanju u Strazburu, odstupi od jednostranog pristupa i javno postavi pitanje odgovornosti Nasera Orića.

– Ima mnogo dokaza o nasilju koje su sprovodile trupe ovog biznismena iz Tuzle. Srbi su od holandskih snaga stacioniranih u Srebrenici tražili zaštitu. Ali niko nije ništa preduzeo, i to je bio osnovni razlog za tragediju u Srebrenici. Istina je, većina žrtava su bili muslimani, ali Orić, koji je sve to isprovocirao, nikada nije osuđen – kaže za “Novosti” Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske.

Hag ga je oslobodio optužbi…

– Pušten je zbog toga što su svedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore. Zato je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen.

Predložili ste i amandman na rezoluciju, ali je odbijen?

– Zatražio sam da se u rezoluciju EP o Srebrenici unese deo o Naseru Oriću, s predlogom da se započne istraga o onome što je počinio. Uloga Orića treba da bude detaljno ispitana. Nije, međutim, prihvaćen nijedan od naših predloga. Ni ovaj o Oriću, koji sam lično podneo.

DEMONIZACIJA SRBA

MISLITE li da u EU, generalno, postoji jedna istina koja ne sme da se dovodi u pitanje?

– Srbi su do sada bili demonizovani. To su slogani koje mediji stalno ponavljaju.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

KOME JE SRBIJA UPUTILA PROTESTNU NOTU?

Srpske rane jednako bole

VELIKE MANIPULACIJE LISTAMA NESTALIH, POSEBNO POSLIJE PADA SREBRENICE

Podrinje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: