fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Lukač: Otkriven spomenik poginulim pripadnicima MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otkrio je danas ispred Stance javne bezbjednosti Zvornik spomenik poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa regije Birač, na kome se nalazi i lik policajca Dragana Đurića, koji je ubijen na današnji dan prošle godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik.

Zvornik: Spomenik ubijenim pripadnicima MUP-a Foto: RTRS
Zvornik: Spomenik ubijenim pripadnicima
MUP-a Foto: RTRS

„Nikada ne smijemo zaboraviti naše junake koji su položili živote za Republiku Srpsku. Nažalost, nakon toliko godina i dalje gubimo živote naših policajaca na strašan način kako se to to desilo ovđe u Zvorniku“, rekao je Lukač u obraćanju nakon otkrivanja spomenika.

Podsjetivši da je došao u Zvornik odmah nakon što je čuo za teroristički napad na Policijsku stanicu, Lukač je rekao da su ga scene koje je tada vidio podsjetile na ratne, te da je još gora činjenica da je policajac Dragan Đurić ubijen na brutalan i podmukao način bez šanse da se brani.

„To je terorizam. Poslije tog terorističkog napada, u kojem je ubijen naš policajac, mnogi nisu htjeli da taj napad nazovu pravim imenom, nisu htjeli da kažu da je to teroristički napad, ali mi smo znali da je to čist terorizam i da imamo posla sa teroristima“, naglasio je Lukač.

Nažalost, istakao je on, teroristi se nalaze u BiH, tu su pustili korijene i i hoće da na najbrutlniji način ugroze slobodu.

„Hoće da ugroze našu djecu i slobodu koju smo stvarali. Mi to nećemo i ne smijemo dozvoliti. Naši policajci će uvijek biti spremni da se suprostave takvima kao što su ovi koji su izveli ova teroristički napada u Zvorniku, na današnji dan prošle godine“, poručio je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je rekao da su policajci bili dovoljno hrabri i odlučni da ne dozvole da ih neko ubija na takav podmukao i brutalan način pa su se suprostavili i neutralisali teroristu.

On je dodao da sve policijske agencije u BiH moraju uložiti svoje resurse i mogućnosti da zaustave teroriste koji se, „nažalost, nalaze tu među nama spremni da naprave još gore stvari nego što su napravili u Zvorniku ili Rajlovcu“.

Lukač je ocijenio da mnogima smeta što se policija Srpske oprema i obučava.

„Mi ne želimo rat, mi želimo mir, jer rat nikome nije donio dobro. Policija Republike Srpske je spremna da brani slobodu i Srpsku, ali je spremna i da sarađuje sa svim policijskim agencijama u BiH koje imaju zadatak da štite svakog građanina“, poručio je Lukač.

Otkrivanju spomenika prisustvovali su direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, predstvanici Centra javne bezbjednosti Bijeljina, Stanice javne bezbjednosti Zvornik, grada Zvornika, šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur i drugi gosti, koji su nakon osvećenja i parastosa, položili vijence na spomenik.

U Zvorniku uskoro CJB

Lukač je danas u Zvorniku najavio da će u ovom gradu uskoro biti otvoren Centar javne bezbjednosti.

„Vlada Republike Srpske prepoznala je potrebu, posebno nakon prošlogodišnjeg terorističkog napada na Policijsku stanicu, da Zvornik poslije dobijanja statusa grada, dobije i Centar javne bezbjednosti“, rekao je Lukač.

On je naglasio da će Zvornik, otvaranjem Centra, postati još bezbjedniji i da će ljudi koji su se vratili na svoja imanja moći da mirno žive i održavaju dobre komšijske odnose.

Lukač je naveo da su mnogi imali teške gubitke tokom ratnih zbivanja. „Uprkos tome, našu djecu moramo naučiti da vole, a ne da mrze, da iz ovog grada šalju poruku mira i suživota“, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, samo uzajamnim poštovanjem moguće je da zvornički kraj, Republika Srpska i BiH napreduju.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Nikada ne zaboraviti ljude koji su dali živote za Srpsku

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: