fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Žigmanov svojim neodgovornim ponašanjem kvari dobre međunacionalne odnose

Najnoviji primjer njegove kampanje protiv Srbije jeste priča da su mu tobože upućenje prijetnje smrću. Naime, Žigmanov je putem sajta DSHV i tvitera obavjestio javnost kako mu je nepoznati pošiljalac putem emaila pretio da će doći u prostorije stranke i sve ih pobiti.
Miodrag Linta
Miodrag Linta; FOTO: Medija centar, Beograd

Postoji osnovana sumnja da je preteću poruku Žigmanovu poslao neko od bivših ili sadašnjih članova stranke koji su nezadovoljni i ogorčeni njegovim autokratskim i samovoljnim ponašanjem, kao i zbog zloupotrebe sredstava u lične svrhe.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov godinama vodi brutalnu kampanju protiv Srbije u dogovoru sa vlastima u Hrvatskoj.

„Žigmanov je više puta javno iznosio bezočne laži da kod Hrvata u Srbiji vlada veliki strah i  da su ugroženi, da postoji antihrvatsko raspoloženje, da se upućuju pretnje predstavnicima hrvatske nacionalne manjine i dr. Najnoviji primjer njegove kampanje protiv Srbije jeste priča da su mu tobože upućenje prijetnje smrću. Naime, Žigmanov je putem sajta DSHV i tvitera obavjestio javnost kako mu je nepoznati pošiljalac putem emaila pretio da će doći u prostorije stranke i sve ih pobiti. Postoji osnovana sumnja da je preteću poruku Žigmanovu poslao neko od bivših ili sadašnjih članova stranke koji su nezadovoljni i ogorčeni njegovim autokratskim i samovoljnim ponašanjem, kao i zbog zloupotrebe sredstava u lične svrhe“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaje, Žigmanov svojim neodgovornim ponašanjem kvari dobre međunacionalne odnose s ciljem da se predstavi kao zaštitnik hrvatske manjine koja je tobože ugrožena.

Srbija, kaže Linta, poštuje i štiti prava pripadnika svih nacionalnih manjina, tako i prava pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

On ocjenjuje kao vrhunsko licemjerje izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je osudio navodne prijetnje upućene predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji.

„Takođe, vrhunsko licemjerje predstavlja odluka Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske da  Srbiji uputi protesnu notu u kojoj se navode providne laži da su predstavnici hrvatske nacionalne manjine tobože izloženi brojnim prijetnjama, uvredama i zastrašivanjima na društvenim mrežama“, navodi se u saopštenju.

S druge strane, dodaje, brojne činjenice pokazuju da Hrvatska u stvarnosti sistematski krši ljudska i nacionalna prava srpskih povratnika i stotina hiljada protjeranih Srba.

„U Hrvatskoj se otima srpska imovina, dešavaju se stalni fizički napadi na Srbe u Vukovaru a organizatori i počinioci se ne otkrivaju, hapse se Srbi na osnovu međunarodnih potjernica s ciljem zastrašivanja, organizuju se montirani sudski procesi protiv Srba na osnovu lažnih dokaza, dominira govor mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko, rehabilituje se ustaštvo, veličaju se ratni zločinci, negiraju se ili radiklano umanjuju srpske žrtve, mnoga srpska sela su bez struje i puteva, posmrtni ostaci Srba se ne ekshumiraju sa poznatih grobnih mjesta i dr“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: SAVEZ SRBA IZ REGIONA / IN4S

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: