fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Tužilaštvo da pokrene krivični postupak za ubistvo 13 krajiških Srba na Koranskom mostu

Odmah po predaji, jedna grupa zarobljenika, uglavnom aktivnih pripadnika JNA, odvezena je u prostorije policije, a druga grupa od 17 vojnika srpske nacionalnosti, uglavnom rezervista iz kordunaškog sela Krnjak, sprovođena je pješice preko Koranskog mosta. Čim su stupili na most počela je likvidacija.
miodrag-linta.jpg
Miodrag Linta; FOTO: Medija centar Beograd

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsjeća da se prije 31 godinu desio monstruozni zločina nad 13 pripadnika JNA na Koranskom mostu u Karlovcu.  Pripadnici hrvatskih paravojnih i policijskih formacija  zaustavili su 21. septembra 1991. godine, ispred mosta na rijeci Korani u Karlovcu, dva vojna kamiona u kojima su se prevozili pripadnici aktivnog i rezervnog sastava JNA koji su, nakon pregovora i obećanja hrvatske strane da će biti pušteni, odložili oružje.

Odmah po predaji, jedna grupa zarobljenika, uglavnom aktivnih pripadnika JNA, odvezena je u prostorije policije, a druga grupa od 17 vojnika srpske nacionalnosti, uglavnom rezervista iz kordunaškog sela Krnjak, sprovođena je pješice preko Koranskog mosta. Čim su stupili na most počela je likvidacija. Trinaestorica Srba su ubijeni iz automatskog oružja ili klanjem dok su četvorica teško ranjeni. Stradali su Mile Babić, Nikola Babić, Vaso Bižić, Svetozar Gojković, Božo Kozlina, Zoran Komadina, Milenko Lukač, Slobodan Milovanović, Mile Peurača, Nebojša Popović, Milić Savić, Jovan Sipić i Miloš Srdić, kazao je Linta

Linta podsjeća da je za svirepi zločin na Koranskom mostu osuđen samo Mihajlo Hrastov  tek 2016. godine na sramne četiri godine zatvora što predstavlja duboko vrijeđenje žrtava i njihovih porodica. Suđenje Hrastovu je bilo farsa i trajalo je 23 godine što je jedan od mnogih dokaza da  hrvatsko pravosuđe nije nezavsno i nepristrasno već ima zadatak da opravda najbezočniju laž da su Srbija, JNA i Srbi bili agresori a Hrvatska je tobože vodila oslobodilački i odbrambeni rat.

Linta ponovo poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da pokrene krivični postupak  protiv drugih odgovornih lica koji su naredili, organizovali i počinili brutalnu likvidaciju 13 krajiških Srba na Koranskom mostu.

Linta je  prisustvovao u Zemunu, zajedno sa porodicama žrtava, predstavnicima više udruženja, Kordunašima i prijateljima Kordunaša, polaganju vijenaca povodom obilježavanja  31 godine od  svirepog zločina nad  13 krajiških Srba na Koranskom mostu u Karlovcu.

Izvor: IN4S

Vezane vijesti:

Pobio 13 zarobljenika JNA, u Karlovcu mu napravili mural FOTO/VIDEO

Mihajlov zločin sramota Hrvatske

Ubica pripadnika JNA na Koranskom mostu – simbol „Domovinskog rata“

e-Veritas, 20.09.2022, Saopštenje povodom godišnjice stradanja rezervista JNA na Koranskom mostu u Karlovcu (21.09.1991.)

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: