fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Podizanje optužnice suprotno svakom pravu

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je odluka splitskog Županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića skandalozna i suprotna svakom pravu.

Miodrag Linta
Miodrag Linta

Linta je podsjetio da je Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, proveo deset godina u pritvoru prije nego što je podignuta optužnica protiv njega čime je prekršena Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

„Za tobožnje optužbe koje se stavljaju na teret Kapetanu Draganu u Haškom tribunalu i u Hrvatskoj niko nije dobio ni kaznu od deset godina zatvora. Zbog toga je hrvatski sud, da je nezavisan i profesionalan, trebao da ukine pritvor Kapetanu Draganu i da mu omogući da se brani sa slobode“, smatra Linta.

On je naglasio da primjer Kapetana Dragana predstavlja jedan u nizu dokaza da je hrvatsko pravosuđe „pristrasno i etnički motivisano s ciljem da legalizuje lažnu tezu da su Srbi zločinci i agresori, a Hrvati oslobodioci i žrtve“.

„Jedini grijeh Kapetana Dragana jeste u tome što je došao u Krajinu da pomogne Srbima da se odbrane od proustaškog režima Franje Tuđmana. To potvrđuje i činjenica da Haški tribunal nikad nije podigao optužnicu protiv njega za ratne zločine niti je tražio da bude uhapšen“, poručio je Linta.

On je ukazao i na to da hrvatsko pravosuđe ne podiže optužnice protiv pripadnika hrvatskih oružanih snaga koji su naredili ili izvršili brojna mučenja ili ubistva srpskih civila i zarobljenika.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

KAPETAN DRAGAN – SIMBOL OTPORA PROUSTAŠKOJ VLASTI

Desetogodišnji pritvor Kapetana Dragana

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: