fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Očekivano ćutanje Zagreba na veličanje koljača Luburića

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je tragično, ali i očekivano, što vlast u Hrvatskoj ćuti na to što su navijači splitskog „Hajduka“ na prethodne tri utakmice slobodno istakli morbidni transparent „Maksovi mesari“ kojim se veliča ustaški koljač i komandant koncentracionog logora Jasenovac i Stara Gradiška Maks Luburić.

Linta je konstatovao da dešavanja na stadionu „Poljud“ predstavljaju potvrdu više da je temelj Hrvatske ustaštvo, te da je očekivano da o tome ćuti i Hrvatski fudbalski savez na čelu sa Davorom Šukerom – pristalicom genocidne NDH, koji se više puta slikao na grobu Ante Pavelića u Madridu, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

„Šuker je, takođe, otvoreno štitio bivšeg fudbalera reprezentacije Hrvatske i odanog sljedbenika ustaškog pokreta Josipa Šimunića koji je javno pozvao navijače u Maksimiru da sa njim uzvikuju ustaški pozdrav `Za dom spremni!`“, podsjetio je Linta.

Prema njegovim riječima, skandiranja „Ubij Srbina!“, „Srbe na vrbe!“, „Za dom spremni!“ i slične srbomrzačke parole od navijača „Hajduka“ postala je normalna pojava na stadionu „Poljud“ u Splitu koju svi u Hrvatskoj prećutno tolerišu.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: