fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Hrvatsko pravosuđe štiti ratne zločince

Miodrag Linta
Miodrag Linta

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je sramna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su bivši pripadnici hrvatske specijalne policije Franjo Drljo i Božo Krajina oslobođeni optužbe za ubistvo šest starijih srpskih civila u selu Grubori kod Knina krajem avgusta 1995. godine.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je sramna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su bivši pripadnici hrvatske specijalne policije Franjo Drljo i Božo Krajina oslobođeni optužbe za ubistvo šest starijih srpskih civila u selu Grubori kod Knina krajem avgusta 1995. godine.

„Ovo je jedna od stotina presuda hrvatskih sudova koje potvrđuju tezu da hrvatsko pravosuđe štiti nalogodavce i počinioce zločina protiv srpskih civila i zarobljenika.

Na taj način hrvatsko pravosuđe nastoji da doprinese, zajedno sa hrvatskim političarima, očuvanju mita o takozvanom Domovinskom ratu u kome se Srbi tobože bili agresori i zločinci a Hrvati oslobodioci i žrtve“, naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je apelovao na evropskog komesara za pravosuđe Veru Jurovu da zatraži od Vlade Hrvatske da ispuni svoje međunarodno preuzete obaveze koje se odnose za kažnjavanje počinioca zločina nad srpskim civlima i zarobljenicima.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Linta: Nova Vlada Hrvatske antisrpska | Jadovno 1941.

Linta: Pismo koje je kardinal uputio patrijarhu Irineju nije …

Linta: Podizanje optužnice suprotno svakom pravu | Jadovno …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: