fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Kosovo i Metohija: održana velika narodna skupština!

Skupština u Zvečanu
Skupština u Zvečanu

U Zvečanu je održana Velika narodna skupština srpskoga naroda, jedino je Dveri podržale.

U bioskopskoj dvorani u Zvečanu održana je, u ponedeljak 11. 07. 2011, Velika narodna skupština srpskoga naroda.Sednici je prisustvovalo 650 delegata (što je 3 puta više od poslanika Skupštine Srbije ili 15 puta više od pomenute Skupštine ovih letnjih dana). Počelo je intoniranjem himne države Srbije a učešće su mogli uzeti svi delegati. Prednjačili su predsednici opština sa čitavog Kosova i Metohije.
Izlaganja su obilovala primerima iz života Srba sa ovih prostora. Od oduzimanja srpskih dokumenata, menjanjem prezimena i nacionalnosti u kosovskim ličnim kartama do svakodnevne pucnjave na Srbe u gnjilanskom kraju o kojima ćute sva sredstva informisanja. Pregovarački tim radi u tajnosti od svog naroda a takvi su mu i rezultati. On ne predstavlja ni Srbe sa Kosova i Metohije, ni Srpski narod u celini.

Sa velikom pažnjom je pročitano pismo podrške Dveri Srpskih. Sam gospodin Milan Ivanović ga je sa žarom pročitao što je propraćeno dugim aplauzom. Pogotovo je bitno napomenuti da se niko sem Dveri nije udostojio javljanja a kamo li podrške ovoj skupštini.
Istaknuto je vidno odsustvo svih delegata iz vladajućih stranaka iako su uredno pozvani.

Na kraju je stavljen na glasanje proglas Velike narodne skupštine srpskoga naroda u 8 tačaka:

1. Odbacivanje pregovora sa Prištinom
2. Zaustavljanje stvaranja još jedne albanske države
3. Otkazivanje misije Euleks koja je u suprotnosti sa rezolucijom 1244
4. Da svi Srbi podignu glas protiv izdaje
5. Da se oglase ustanove od ugleda,ako im je do njega stalo,SPC,SANU…
6. Da skupština hitno otvori raspravu o rešavanju pitanja Kosova i Metohije
7. Osuđuje se dvolična uloga Vuka Jeremića i
8. Da odbranimo Kosovo i Metohiju

Pismo podrške Dveri – Pokreta za život Srbije

Srpski narod proživljava jedan od najtežih trenutaka u svojoj istoriji, a najugroženiji su Srbi sa Kosova i Metohije. Najveći krivac za ovo stanje je aktuelni režim Borisa Tadića, čija politika spada u vrh najvećih izdaja u istoriji našeg naroda. Ništa sem nove izdaje nije se moglo ni očekivati od režima koji hapsi srpske junake, dok srdačno razgovara sa teroristima i ubicama koji otimaju našu teritoriju.
Od samog početka onoga što su nazvali pregovori sa Prištinom, bilo je jasno da ništa dobro po srpski narod neće izaći. Da je tako ne bi krili svoje radnje od Skupštine Srbije, od Srba sa Kosova, ne bi govorili da im je prihvatljivo stvaranje Velike Albanije. Zato i nečudi što je režim iz Beograda otpočeo proces priznavanja terorističke države Kosovo.
Onima koji su spremni da priznaju Kosovo, nije teško ni da nastave da budu saučesnici u zločinima protiv srpskog naroda, ruku pod ruku sa OVK i Euleksom. Prethodnih dana Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji izloženi su talasu nasilja – hapse se, zastrašuju, albanizuju im se imena, sve u cilju da se zatre trag i poslednjem Srbinu na Kosovu. Krunu toga predstavlja napad na Sever Kosova, i težnja šiptarskih terorista da proteraju tamošnje Srbe i preuzmu kontrolu nad tom teritorijom.
Saučesnik u tome je i režim Borisa Tadića, koji ne samo da ne čini ništa na zaštiti Srba, nego medijskom cenzurom zabranjuje da informacije i tome dođu do javnosti.

Srpski narod na Kosovu izdan je od sopstvene vlasti, i ostavljen sam sebi. Jasno je da samo od sopstvenih snaga zavisi njegov opstanak. Mora biti budniji nego ikad i složniji nego ikad. U tom smislu važnu ulogu opstanka imaju njegove institucije, kao što je Skupština  zajednica oština Kosova i Metohije.
Istorija nas je naučila da opstanak i preživljavanje zavise od naših sopstvenih snaga, kao i da izdajnike uvek stigne zaslužena pravda.

U Berogradu, uoči Petrovdana 2011.
Pismo podrške Velikoj nardnoj skupštini srpskog naroda prihvaćeno je burnim aplauzom svih prisutnih, što govori o njegovoj važnosti.

Izvor: DVERI

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: