fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Koсово и Метохија: одржана велика народна скупштина!

Скупштина у Звечану
Скупштина у Звечану

У Звечану је одржана Велика народна скупштина српскога народа, једино је Двери подржале.

У биоскопској дворани у Звечану одржана је, у понедељак 11. 07. 2011, Велика народна скупштина српскога народа.Седници је присуствовало 650 делегата (што је 3 пута више од посланика Скупштине Србије или 15 пута више од поменуте Скупштине ових летњих дана). Почело је интонирањем химне државе Србије а учешће су могли узети сви делегати. Предњачили су председници општина са читавог Косова и Метохије.
Излагања су обиловала примерима из живота Срба са ових простора. Од одузимања српских докумената, мењањем презимена и националности у косовским личним картама до свакодневне пуцњаве на Србе у гњиланском крају о којима ћуте сва средства информисања. Преговарачки тим ради у тајности од свог народа а такви су му и резултати. Он не представља ни Србе са Косова и Метохије, ни Српски народ у целини.

Са великом пажњом је прочитано писмо подршке Двери Српских. Сам господин Милан Ивановић га је са жаром прочитао што је пропраћено дугим аплаузом. Поготово је битно напоменути да се нико сем Двери није удостојио јављања а камо ли подршке овој скупштини.
Истакнуто је видно одсуство свих делегата из владајућих странака иако су уредно позвани.

На крају је стављен на гласање проглас Велике народне скупштине српскога народа у 8 тачака:

1. Одбацивање преговора са Приштином
2. Заустављање стварања још једне албанске државе
3. Отказивање мисије Еулекс која је у супротности са резолуцијом 1244
4. Да сви Срби подигну глас против издаје
5. Да се огласе установе од угледа,ако им је до њега стало,СПЦ,САНУ…
6. Да скупштина хитно отвори расправу о решавању питања Косова и Метохије
7. Осуђује се дволична улога Вука Јеремића и
8. Да одбранимо Косово и Метохију

Писмо подршке Двери – Покрета за живот Србије

Српски народ проживљава један од најтежих тренутака у својој историји, а најугроженији су Срби са Косова и Метохије. Највећи кривац за ово стање је актуелни режим Бориса Тадића, чија политика спада у врх највећих издаја у историји нашег народа. Ништа сем нове издаје није се могло ни очекивати од режима који хапси српске јунаке, док срдачно разговара са терористима и убицама који отимају нашу територију.
Од самог почетка онога што су назвали преговори са Приштином, било је јасно да ништа добро по српски народ неће изаћи. Да је тако не би крили своје радње од Скупштине Србије, од Срба са Косова, не би говорили да им је прихватљиво стварање Велике Албаније. Зато и нечуди што је режим из Београда отпочео процес признавања терористичке државе Косово.
Онима који су спремни да признају Косово, није тешко ни да наставе да буду саучесници у злочинима против српског народа, руку под руку са ОВК и Еулексом. Претходних дана Срби који живе на Косову и Метохији изложени су таласу насиља – хапсе се, застрашују, албанизују им се имена, све у циљу да се затре траг и последњем Србину на Косову. Круну тога представља напад на Север Косова, и тежња шиптарских терориста да протерају тамошње Србе и преузму контролу над том територијом.
Саучесник у томе је и режим Бориса Тадића, који не само да не чини ништа на заштити Срба, него медијском цензуром забрањује да информације и томе дођу до јавности.

Српски народ на Косову издан је од сопствене власти, и остављен сам себи. Јасно је да само од сопствених снага зависи његов опстанак. Мора бити буднији него икад и сложнији него икад. У том смислу важну улогу опстанка имају његове институције, као што је Скупштина  заједница оштина Косова и Метохије.
Историја нас је научила да опстанак и преживљавање зависе од наших сопствених снага, као и да издајнике увек стигне заслужена правда.

У Берограду, уочи Петровдана 2011.
Писмо подршке Великој нардној скупштини српског народа прихваћено је бурним аплаузом свих присутних, што говори о његовој важности.

Извор: ДВЕРИ

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: