Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

Коминтерна је мајка и Европској унији

Датум објаве: понедељак, 8 априла, 2013
Величина слова: A- A+

До каквих се закључака дошло на недавном скупу „Тито и

ми“? Људи коjи се нападно заклињу у Европску униjу, данас понављаjу титоистичке
пароле и флоскуле

 

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/tito-elizabeta.jpg

 

Парадоксално jе то што људи коjи се нападно заклињу у ЕУ манипулишу титоистичким флоскулама о опасности од српског национализма и вредностима социjалистичке Југославиjе, коjе одавно нема – каже пуковник Драган Крсмановић, магистар историjских наука и виши архивиста, бивши начелник Воjног архива и члан Института за стратегиjска истраживања. 

– У државну политику СФРЈ била jе као темпирана бомба уграђена флоскула „слаба Србиjа – jака Југославиjа“. Данас квазиевропеjци понављаjу мантру „слаба Србиjа – jак регион“ и траже да се одрекнемо Космета и других делова ионако мале државе. То jе дословно понављање директиве Коминтерне из прошлог века коjа jе Комунистичкоj партиjи Југославиjе наложила да се „безусловно и безрезервно“ солидарише са „албанским национално-револуционарним покретом“ и помаже борбу за „независну и уjедињену Албаниjу“ – рекао jе мр Крсмановић на недавно одржаном округлом столу „Тито и ми“, у некада чувеном дисидентском Клубу књижевника у Францускоj 7.

Међу броjним стручњацима за „титологиjу“, излагање мр Крсмановића праћено jе с посебном пажњом, jер га колеге историчари сматраjу жртвом „новог титоизма“ коjа jе „пала“ у 21. веку! Наиме, перспективни официр, интелектуалац с искуством ратног команданта, изнебуха jе 2007. пензионисан као начелник Воjног архива. Незванично му jе замерано да jе таjне из Брозовог времена ставио на увид истраживачима.

Јосип Броз, човек са конкретним историjатом, физичким габаритима, интелектуалним способностима, емоциjама и жељама, мора се одвоjити од много ширег поjма „Тито“.

– Тито jе велики међународни политички проjекат коjи jе отпочео инсталирањем агента НКВД и Коминтерне у КПЈ, а завршио се његовим уздизањем на ранг божанства са надљудским моћима. Као и у сваком другом великом проjекту, и овде су постоjали планери, организатори, сарадници, интересне групе и, на краjу, жртве – констатуjе мр Крсмановић.

Крсмановић сматра да су Срби платили наjвећи цех „политичког проjекта Тито“ коjи има много сличности са неким савременим револуциjама чиjи би исход, такође, могао да буде фаталан по Србиjу.

– Генерално, свим политичким проjектима фабриковање митова jе важно, али у титоизму jе постало суштина. 

Парламентарна скупштина Савета Европе jош 1996. препоручила jе кривично гоњење оних коjи су починили злочине у доба комунизма, каже Владимир Димитриjевић, уредник у издавачкоj кући „Катена Мунди“, коjа jе организовала округли сто „Тито и ми“. –Иста скупштина донела jе, 25. jануара 2006, резолуциjу у коjоj тражи међународну осуду комунистичких режима. Титова Југославиjа се увек помиње на списку тоталитарних држава коjе ЕУ нуди на увид остатку света.

Да jе реч о празноj причи на наjгори начин су показале деведесете. Као начелник Воjног архива имао сам срећу и несрећу да се уверим у грандиозност титоистичке обмане, отвараjући досиjее коjи и данас носе ознаку таjности.

Наjвећи шок било jе откриће таjног елабората „Размена-43“ од 24. октобра 1967, начињеног за државни врх коjи jе ухватила паника због отварања Западних архива с документима о сарадњи врха КПЈ са нацистима– открива мр Крсмановић.

Он открива да jе таjни елаборат написан као државно упутство за скривање чињеница и замену теза о састанцима Титових изасланика Милована Ђиласа, Владимира Велебита и Коче Поповића с нацистичким командантима.

– Изасланство врха КПЈ преговара с Вермахтом о прекиду ватре и обавезуjе се да ће с Немцима ратовати против Енглеза у случаjу њиховог искрцавања на Јадрану. Титови изасланици наглашаваjу да Вермахт ниjе њихов противник и истичу четнике као главног неприjатеља Народноослободилачке воjске, чиjи су борци, претежно Срби, до данас убеђени да су се борили искључиво против окупатора – каже мр Крсмановић.

Он открива да jе таjни елаборат „Размена-43“ детаљно разрадио проjекат како да се скандал с документима о колаборациjи КПЈ и нациста представи као Титова ратна варка.

 

– Међутим, елаборат садржи оригиналне записнике Вермахта са састанака, с потписима Ђиласа, Велебита и Поповића, коjи говоре нешто сасвим друго.

Ова велика лаж jе била од локалног значаjа, jер су и Запад и Исток знали истину – каже мр Крсмановић.

 

Извор: Вечерње Новости

 

 
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top