Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Komentar na članak „Zločinci i duhovnici“

Vladika Gerasim

Ovih dana se u javnosti pojavio jedan zlonamjerni i krajnje bezobrazan tekst Hrvatice Mire Bićanić koja je sebi uzela za pravo da vređa Srpsku Crkvu i srpski narod bez da je trepnula.

Srpski narod na ovim prostorima je navikao i na gore, tako da njen tekst i ne bi izazvao nikakva protestvovanja da se ne radi o osobi koja je zaposlena u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji „Katarine Kantakuzin“ u Zagrebu, a koja u isto vrijeme piše protiv Srpske Crkve kao organizacije koja podržava i blagosilja genocid. Da to nije istina govori njen primjer, jer ona kao pripadnica druge nacije i vjere radi u Srpskoj gimnaziji čiji je osnivač Srpska Crkva. Očito je da gospođa Bićanić ima problem, jer je ličnost kojoj Srpska Crkva smeta, ali joj ne smeta zaposlenje od te iste institucije. Ne bi ulazili u analizu jednog „bolesnog“ teksta koji je sve pripadnike klira Srpske Crkve okarakterisao kao genocidne, jer bi se spustili na nivo osobe koja svoj identitet neprestano i neuspješno traži, pa luta od profesorice do novinarke (slobodni ste nastaviti niz…) od nacionalistkinje do predavačice u Srpskoj gimnaziji, nego ćemo pokušati da sami sebi i našim vjernicima objasnimo sa kakvim ljudima se susreću u politici, a često i na crkvenim skupovima. Radi se o „Srbima po zadatku“ koji izdaju nesrećni časopis „Novosti“ u kome se redovno objavljuju tekstovi ove vrste. Uređivački odbor ovog časopisa je više puta od crkvenih vlasti opominjan da tekstove koji sadrže zlonamjerne i antisrpske tekstove ne objavljuje, jer to vređa naše vjernike i izaziva neprijateljsko raspoloženje kod pripadnika drugih vjera, međutim njima je bilo važnije da uđu u budžet svojih naredbodavaca, nego da poslušaju dobronamerni savet. Isto tako im je bilo važno da se redovno pojavljuju i paradiraju na svim crkvenim skupovima da bi prevarili ono malo naroda koji se još uvijek jedino okuplja u svojim crkvama.

Za kraj moramo da koristimo riječi Svetog Jevanđelja i da im poručimo da ne mogu dva gospodara služiti, jer jednog će voljeti, a drugoga mrzeti, a srpski narod i Srpska Crkva su prepoznali njihovo lukavstvo, te će im ubuduće uskratiti gostoprimstvo na svim crkvenim skupovima. Na to imamo pravo, jer nas naši vjernici već dugo pitaju zašto ateisti i bezbožnici koriste crkvene skupove za svoju reklamu. Preporučujemo im da zajedno sa svojim „šefovima“ odu do Jasenovca i Jadovna, pa kad već pišu o genocidu, neka prebroje grobove srpskih sveštenika koji su svoj život dali čuvajući Sveto Pravoslavlje koje nikad nije bilo genocidno nego uvijek uz Hrista raspeto na Krstu.

INFO – EPISKOPIJA GORNjOKARLOVAČKA

Izvor: SVEŠETENA EPISKOPIJA GORNjOKARLOVAČKA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: