fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

КОМЕНТАР: Лов

Брутално нападнути истакнути представник српске заједнице у Ријеци и двојица

од петоро претучених сезонских радника на острву Брач били су – Срби

Јурица Керблер ФОТО: Новости
Јурица Керблер ФОТО: Новости

И убиство Радоја Петковића и дивљаштво у Супетру догодили су се само из једног разлога. Брутално нападнути истакнути представник српске заједнице у Ријеци и двојица од петоро претучених сезонских радника на острву Брач били су – Срби.

Петковићев убица мирно је шетао Хрватском, без обзира на то што је осумњичен за бројне ратне злочине, од силовања до премлаћивања, а од двадесеторо „јунака“ који су млатили девојку, двојицу младића српске националности из Вуковара, двојицу Хрвата из Славоније и ватрогасца који им је прискочио у помоћ, ухапшена су засад само двојица и одмах пуштена на слободу.

Страшан је то пораз правне државе која напросто више не успева да заштити своје грађане, Србе у Хрватској. Не тако давно претучена је бака, Српкиња, коју су провалници опљачкали и убили, на периферији Ораховице паљене су српске куће, списак нападнутих Срба све је дужи. А правна држава је све немоћнија да се одупре насиљу, мржњи, нетолеранцији… Ако и полиција обави свој део посла, остале институције зажмуре, па насилници који се крију као „навијачи“ Торциде буду пуштени на слободу, а фудбалска удружења којима припадају шаљу арогантна саопштења у којима нема ни трунке кајања.

Ватрогасац са Супетра, којем је сломљен нос јер је бранио девојку од педесет килограма, поручио им је: „Срамите се“. А стидети се морају и они који су потписали да такви хулигани који срамоте и државу, истог трена буду пуштени.

Готово да се толерише лов на Србе. Јер, кад се насиље и мржња не санкционишу, као што би то свака озбиљна држава урадила, онда је то прећутни знак да се толерише. И дух је испуштен из боце. Опасан дух који прети темељима демократије.

Аутор: Јурица КЕРБЛЕР

Извор: НОВОСТИ

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: