fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Knjiga Milana Dašića na izložbi u Njujorku: Glas o stradanju djece u Jasenovcu ne smije utihnuti

Banjaluka – Knjiga banjalučkog publiciste Milana Dašića „Iz kolijevke u Jasenovac“ našla se među literaturom koja je izložena u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku u sklopu izložbe „Jasenovac – pravo na nezaborav“.

Dašić kaže da je ponosan što je upravo njegovo djelo, za koje je od Ministarstva inostranih poslova Srbije dobio povelju, izloženo u SAD kako bi se svijet mogao upoznati sa stradanjima u Jasenovcu.

– U knjizi su navedena imena i podaci o 19.432 djece sa Kozare i drugih srpskih krajeva koji su u jasenovačkim logorima ubijeni na najsuroviji način. Na velikom ekranu u Njujorku svakodnevno se ispisuju imena te djece i počastvovan sam što je moj rad poslužio za upoznavanje svjetske javnosti sa srpskim stradanjem – rekao je Dašić.

On je istakao da je ova izložba, koja je otvorena 25. januara u Njujorku, veoma značajna kako bismo još jednom svijetu ukazali na zločine NDH koji su odnijeli 700.000 života Srba, Jevreja, Roma i antifašista.

– Važno je da se daleko čuje glas o stradanjima, a još je važnije da ti zločini nikada ne odu u zaborav – rekao je Dašić i istakao da trenutno priprema novu knjigu „Sa ognjišta u Jasenovac“, koja će biti objavljena na četiri jezika.

(A.J.P)

Izvor: Glas Srpske

Vezane vijesti:

Izložba o Jasenovcu u UN ponovo uzburkala odnose Srbije i Hrvatske (VIDEO)

„Novosti“ na izložbi o Jasenovcu u Njujorku: Svet video istinu koju Zagreb hoće da sakrije (FOTO/VIDEO)

Dačić: Nacisti ubijali industrijski, a ustaše svojim rukama i strasno (FOTO / VIDEO)

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: