fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

JUBILEJ: Bez postojanja SND „Prebilovci“ mnoge istine ostale bi prećutane

SND PrebilovciČini se da decenija i nije preveliki period, ali kada pogledate rezultate SND Prebilovaca koje predvodi predsjednik Milenko Jahura, ovo je velikih deset godina. Redakcija SH uz najbolje želje u daljem radu od srca čestita ovom društvu značajan jubilej

Srpsko nacionalno društvo Prebilovci, udruženje Srba iz Donje Hercegovine? potomaka i poštovalaca srpskih žrtava sa ovog područja ubijenih u genocidu NDH, osnovano je u 19.marta 2006.godine na Osnivačkoj skupštini u Beogradu, kada je usvojen i Statut udruženja. Osnivači Društva su: Pavle Bulut, Milenko Jahura, Milorad Đ. Ekmečić, Jovica Vlačić, Radoslav Bulut, Gordan Ekmečić, Ilija Zurovac, Milan Bekan, Miodrag Ružić, Miro Čavaljuga, +Dragan Mihić i + Đoko Komad. Za predsjednika Skupštine društva izabran je Pavle Bulut, za predsjednika Izvršnog odbora Ilija Zurovac, a za potpredsjednika Milenko Jahura. Društvo je upisano u registar udruženja kod Ministarastva za ljudska i manjinska prava Republike Srbije 30. marta 2006. godine.

SND Prebilovci skupštinaPrva redovna Skupština SND Prebilovci je održana je 20. maja iste godine u sali beogradske opštine Voždovac. Skup je nadahnutim govorom pozdravio Episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije.

Zbog potrebe usklađivanja sa zakonskim promjenama. četvrta redovna skupština Društva je 19. marta 2011. usvojila novi Statut, na osnovu koga je preregistrovano u Agenciji za privredne registre Republike Srbije.

Društvo ima karakter zavičajnog. memorijalnog i nacionalnog udruženja. Funkcija predsjednika Skupštine je izostavljena iz Statuta. a umjesto Izvršnog odbora kao izvršni organ je definisan Upravni odbor. za čijeg je predsjednika izabran je Milenko Jahura, za potpredsjednika Jagoda Savić, a za sekretara Vojislav Babić.

Izvor: Slobodna Hercegovina

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: