fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Jovan Milanović: Agresija traje i danas

Oni koji su se legitimno borili protiv fašizma danas podržavaju rađanje novih fašističkih ideja

Jovan Milanović, general u penziji
Jovan Milanović, general u penziji

Agresija na SR Jugoslaviju koja se 1999. godine dogodila nije završena ni danas. Na nivou je statusa „kontrolisane krize“, a po razmerama na stepenu niskog intenziteta globalnih dimenzija u izmenjenim geopolitičkim okolnostima.

Devedesetih godina imali smo Hladni rat, ili jednopolarni svet zasnovan, pre svega, na nuklearnoj ravnoteži. Potom je na lažima Sjedinjenih Američkih Država, ujedinjenjem Nemačke i raspadom Sovjetskog Saveza nastao surogat od evropske i svetske bezbednosti i saradnje. Posledica toga je unipolarni svet, kako smo označavali supremaciju SAD i NATO, ostvarenu geostrategijskom, političkom i ekonomskom hegemonijom.

Oni koji su se legitimno borili protiv fašizma danas podržavaju rađanje novih fašističkih ideja. Svoju borbu protiv terorizma u svetu realizuju takođe terorističkim metodama prema državama koje ih ničim ne ugrožavaju. Ne vidim da će u godinama koje dolaze prevladati miroljubivo rešavanje konflikata, jer konflikte izazivaju države koje nastoje da menjaju globalnu sliku sveta.

Preraspodelom bogatstva koje je opljačkano treba na upravljanje ostaviti resurse onima kojima pripadaju. Bio sam svedok „terorističkog menadžmenta“ u Alžiru kojim su upravljale SAD i Francuska, jedna protiv druge, u sukobu interesa za ogromne resurse pustinjske nafte i gasa. Proveo sam tamo četiri godine, volim Alžir, ali ne bih detaljnije o tome. Srećom, „proleće“ im još nije došlo.

(Odbrana)

Piše: Jovan Milanović, general u penziji

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Zločin bez kazne- danas se navršava 18 godina od NATO agresije na Srbiju

Mašinovođa iz Grdelice: Mi Srbi sve možemo…

Dr Ljubivoje Stojanović: Greh „Milosrdnog anđela“

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: