fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Jevrejska opština osudila Trifunovića: Zločinci i žrtve ne mogu u isti koš, nisu isto Pavelić i Ivo Lola Ribar

Jevrejska opština Beograd uputila otvoreno pismo lideru Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću

Foto N.Skenderija / Sergej Trifunović
Foto N.Skenderija / Sergej Trifunović

Gnusno je stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije „judenfrai državom“ – stoji u otvorenom pismu Jevrejske opštine Beograd upućenom lideru PSG Sergeju Trifunoviću.

Reč je o odgovoru na Trifunovićevu izjavu, u kojoj navodi da je „potpuno nebitna stvar da li neko u kući drži sliku Draže Mihailovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića“.

U pismu Jevrejske opštine navodi se da su njeni članovi i na levoj i na desnoj strani političkog spektra, ali i da oko jedne jedine stvari nema diskusije – svi koji su sarađivali sa okupatorom, svi koji su naše pretke slali u smrt, oni su protiv kojih ćemo se oglasiti juče, danas i zauvek:

– Obraćamo vam se u ime 11.000 beogradskih Jevreja koji su uz pomoć propagadne mašinerije nacističkog kolaboracioniste Dimitrija Ljotića i kvislinške vlade koju je predvodio njegov rođak Milan Nedić stradali u logorima i na stratištima širom Beograda. Da li mislite da treba da bude „nebitno“ da li je u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera? Kako se osećate ako uđete u neki dom u Hrvatskoj, a tamo je, na primer, slika Ante Pavelića? Je l’ to isto kao da ste videli portet Ive Lole Ribara? Razumete li razliku i da li vas se tiče?

Autor: V.N.

Izvor: VEČERNjE NOVOSTI

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: